Amsterdams bedrijf richt zich op ontwerpen tussen 1920 en 1970

Zitzo Gallery specialist in zeldzame werken van Scandinavisch meubilair en verlichting

In de vorige eeuw is zitcomfort steeds belangrijker geworden. De belangstelling voor meubels die dertig tot honderd jaar geleden zijn ontworpen, is nog steeds groot. Deze hebben nog steeds een enorme aantrekkingskracht op iedereen die geïnteresseerd is in design. Zitzo is gespecialiseerd in design uit de 20e eeuw. Het doel is het aanbieden van tijdloze designitems door ontwerpers die hun tijd ver vooruit waren.

Zitzo Gallery is gespecialiseerd in zeldzame, originele werken van Scandinavisch meubilair en verlichting ontworpen tussen 1920 en 1970. "We vertegenwoordigen ook andere hedendaagse Europese en Amerikaanse ontwerpers en architecten die hun tijd vooruit waren", vertelt Gooitsen Postma, die het bedrijf in 2000 oprichtte en sindsdien gevestigd is aan de Krom Boomssloot 4a in Amsterdam.

In de Gallery is een mooie collectie samengebracht die een bijzonder tijdsbeeld geeft over deze periode. "Scandinavisch design is krachtig door zijn eenvoud. De ingetogenheid en esthetische vormgeving hebben een enorme aantrekkingskracht op verzamelaars en liefhebbers", weet Gooitsen

Zitzo Gallery heeft stukken geleverd aan nationale en internationale verzamelaars en musea. Naar het Stedelijk Museum Amsterdam bijvoorbeeld. Of Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Fukuyama Auto & Clock Museum in Japan.

Zitzo Gallery heeft mooie stukken in huis. Zoals deze twee-zit sofa van ontwerper Kaare Klint. Fabrikant is Rud Rasmussen uit Denemarken. Het ontwerp stamt uit 1935. Het is en origineel cognac leer en mahonie onderstel.

Zitzo Gallery exposeert op belangrijke nationale en internationale kunst- en designbeurzen zoals: PAN (Amsterdam), Copenhagen Modernism Show (Denemarken), Design Show Luxembourg, Eurantica (Brussel). Zitzo Gallery organiseerde tentoonstellingen van prominente ontwerpers zoals: Arne Jacobsen (2005), Hans J. Wegner (2006).

Meer informatie:
Zitzo Gallery
Krom Boomssloot 4a
1011 GV  Amsterdam
www.zitzo.com
info@zitzo.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven