Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Topcreatie' van ontwerper Dominik Tesseraux voor TEAM 7

Tafel met heuse nonstop uittrekmechanisme

TEAM& komt met een nieuwe tafel: tema, ontworpen door Dominik Tesseraux. Dominik is een ontwerper die zich met zijn bureau Tesseraux + Partner toelegt op interieuroplossingen en productontwerp. Zijn werk werd internationaal bekroond met diverse awards.
"Tesseraux houdt van discretie, bij voorkeur laat hij zijn werk spreken. Zijn online aanwezigheid is bescheiden, maar de naam van zijn bureau is welbekend bij bedrijven die met kwaliteitsvolle ontwerpen het verschil maken", vertelt een woordvoerder van TEAM 7.

filigno & tema
Het streven van Tesseraux naar verfijning is terug te zien in zijn creaties voor de Oostenrijkse meubelmaker TEAM 7. De visie van de ontwerper en de milieugerichte, duurzame bedrijfsvoering van TEAM 7 zijn een perfecte match. In 2017 creëerde Tesseraux het filigno kookeiland voor het Oostenrijkse bedrijf, met daaropvolgend een lijn van filigno meubelen. De collectie valt op met de toepassing van heel fijn uitgevoerd massief hout in strakke volumes.

Zijn meest recente nieuwkomer voor TEAM 7 heet tema en is een tafel die vanuit dezelfde designprincipes als filigno is getekend. Het is een universele tafel en beschikbaar als vaste tafel met een lengte tot 300 cm en als uittrektafel tot 350 cm. Het tafelblad heeft een houttekening die doorloopt over de zijkanten, wat de hoogwaardige ambachtelijke kwaliteit in de verf zet. De korte zijdes van het tafelblad zijn kops afgewerkt. De inlegbladen en het innovatieve nonstop uittrekmechanisme zijn door de ingenieuze constructie onzichtbaar in het tafelblad verborgen.
Voor de tema tafel zijn twee onderstellen beschikbaar. Met houten wangen en een dwarsverbinding wordt het strakke, lineaire design versterkt. Met een A-frame krijgt de tema tafel een moderne, expressieve look. Beide uitvoeringen bieden royale benenruimte.

Het gepatenteerde nonstop uittrekmechanisme van TEAM 7 maakt het mogelijk de tema tafel in slechts één intuïtieve, comfortabele beweging uit te trekken. De synchroon uittrekbare tafelbladen gaan in het midden open, waar de gedempte inlegbladen heel precies naar buiten klappen. Zo kunnen vier extra zitplaatsen worden gecreeerd. 

Meer informatie:
TEAM 7
www.team7-design.com

Publicatiedatum: