Tuinbesproeiing reageert direct op actuele weersomstandigheden

'Een slimme tuin met Gardena-app'

Van thermostaat tot tuinbesproeiing en van verlichting tot robotmaaier; tegenwoordig kan haast alles op afstand worden bediend. Om te voorkomen dat voor elk apparaat een aparte app nodig is, is een centrale bediening via Apple HomeKit of IFTTT (If This Then That) een uitkomst. Vanaf nu kunnen daarop ook de slimme apparaten van tuinspecialist Gardena worden aangesloten. Zoals een robotmaaier en tuinbesproeiing. Met één app kunnen de slimme apparaten in huis en tuin bediend en automatisch op elkaar afgestemd worden. Bovendien zijn ze aan te sturen met spraakherkenning via Siri, Alexa of Google Assistent.

Via de Gardena-app kan bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing ingesteld worden. Dat gaat snel en men krijgt direct advies over de optimale instellingen. Als dat gedaan is, kunnen de apparaten toegevoegd worden aan Apple HomeKit of IFTTT. De virtuele assistenten Siri, Google en Alexa staan vervolgens ook direct klaar om de opdrachten door te geven aan bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing. Door de integratie in IFTTT en Apple HomeKit kunnen nog meer slimme apparaten op elkaar afgestemd worden. Dan reageert de tuinbesproeiing direct op actuele en lokale weersomstandigheden. Of kunnen nu ook complete werkschema’s in en om het huis ingesteld worden.

Gardena smart system
Gardena heeft in 2016 het smart system voor automatische tuinverzorging geïntroduceerd. Inmiddels zijn er zo’n 20 slimme tuingereedschappen waaronder robotmaaiers (voor grote en kleine gazons), sensoren, besproeiingscomputers en waterpompen. Omdat op het Gardena smart system ook robotmaaiers van Husqvarna en slimme toezichtcamera’s van Netatmo aangesloten kunnen worden, betekent dit dat ze nu ook automatisch via Apple HomeKit en IFTTT kunnen worden aangestuurd.

Meer informatie:
Gardena
www.gardena.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven