Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aandeelhouders vorderen rentevergoeding van 30%

Beter Bed moet ruim € 2 miljoen rente betalen

De drie grote aandeelhouders die Beter Bed eerder een lening van zeven miljoen euro verstrekten, hebben hier een rentvergoeding van dertig procent op gevorderd. Dat betekent dat de beddenverkoper minimaal 2,1 miljoen euro aan rente moet betalen. Beter Bed noemt de lening ‘de volgende stap naar financieel herstel’. Dat meldt RetailNews.

De Beter Bed-vestiging in Duiven is een van de 1009 winkels die tot de holding behoren. 2018 werd afgesloten met een totaalomzet van 396,3 miljoen euro.

De miljoenenlening werd eerder deze maand aangekondigd en moet afbetaald zijn op 15 juli volgend jaar. Beter Bed zal een deel van de rentebetalingen aflossen met eigen aandelen om te voorkomen dat de eigen kas te snel leegt raakt.
Het beddenbedrijf raakte in de problemen door zijn Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord, dat kampt met de naweeën van een gifschandaal. In een kwartaalupdate liet het bedrijf weten Matratzen Concord geheel of gedeeltelijk af te willen stoten. Beter Bed stelt nu dat het proces rondom Matratzen Concord vordert, aldus Retail Trends. 

Meer informatie: www.beterbedholding.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven