Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vuurkorf vervaardigd uit een dikke stalen vrachtwagenvelg"

Niels Aarts heeft passie voor industrieel design

Ontwerper en maker Niels Aarts heeft een passie voor industrieel design. Zijn bedrijf is gevestigd in De Oude Melkfabriek te Veghel. Niels ontwerpt en bouwt voornamelijk in opdracht, naar wens, of volledig vanuit zijn eigen visie. "Van schetsen met de klant aan tafel tot volledige realisatie van unieke interieurstukken en kunstobjecten", vertelt Niels. Hij ontwerpt en maakt tafels, lampen, vuurkorven of een compleet interieur.



"De Aarts & Hendriks Vuurkorf is ontstaan uit een samenwerking tussen ontwerper en lasser. Met de gedachte om een oersterke vuurkorf te maken zijn wij gaan zoeken naar materiaal dat op een andere manier gebruikt kan worden dan waar het eigenlijk voor gemaakt is. Je kunt zo’n vuurkorf natuurlijk volledig opbouwen uit halffabrikaat, maar waarom het wiel opnieuw uitvinden, als deze er al is? Vervaardigd uit een dikke stalen vrachtwagenvelg is deze vuurkorf ontstaan. Met elegante, ronde poten, afgewerkt in mat zwarte kachellak."

Twisted Wood
"Zo nu en dan zoek ik graag de limiet van materiaal op, zo ook bij deze Twisted Wood. Dit is een massief eiken balk, gezaagd uit een 100 jaar oude Franse treinbiels. Eiken staat bekend om zijn sterkte, wat het uniek maakt om het in deze vorm te zien. Om dit krachtige hout naar wens te kunnen vormen en kneden heb ik een stoomcabine gebouwd. Met deze stoomcabine kan ik het hout door middel van exacte temperatuur, tijdsduur en vochtigheid zodanig beïnvloeden dat het in bijna elke gewenste vorm gebracht kan worden. Dit model is uitgevoerd in getordeerde vorm, in de toekomst ga ik zeker nog andere unieke vormen maken.

Meer informatie:
Niels Aarts Design
www.nielsaarts.nl