Afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes

Complete metamorfose inrichting Dura Vermeer

In een minimaal tijdsbestek heeft het kantoor van Dura Vermeer Bouw in Hengelo een complete transformatie ondergaan. Dit om te faciliteren aan de horizontale werkwijze van de ontwikkelende bouwer. Belangrijk aandachtspunt bij deze transformatie was de wens de herinrichting duurzaam en circulair uit te voeren.
Het bouwbedrijf in Hengelo koos na een selectietraject voor het Haaksbergse bedrijf Leferink Office Works. Leferink is ervaren in het recyclen en upgraden van niet meer te gebruiken kantoormeubilair.


Het overhandigen van de circulaire kruk door Leferink Office Works aan Dura Vermeer.

Geen afval maar grondstof
Leferink nam het oude meubilair van Dura Vermeer retour. In plaats van het af te leveren bij de stort, schonk ze het nog te gebruiken gedeelte aan lokale startups. Het andere deel kreeg een tweede leven. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. Het nieuwe interieur werd aangevuld met nieuw, duurzaam meubilair, hoofdzakelijk in Nederland geproduceerd.

Circulaire kruk
De circulaire kruk is een ontwerp van interieurarchitecte Vaya Nijhof. De basis voor de kruk is een afgedankt bureaublad. "Dat maakt de kruk niet alleen tot een duurzaam, maar ook persoonlijk en uniek meubelstuk. De kruk draagt namelijk zichtbare littekens die zijn achtergebleven op de bureaubladen. Op de zitting is het logo van Dura Vermeer verwerkt. De kruk is tevens modulair. Het meubelstuk is namelijk met slechts één schroef in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dat maakt de verwerking van de kruk aan het eind van zijn levensduur zeer eenvoudig", aldus een woordvoerder van Dura Vermeer.

ROOND-collectie
De grondstoffen van de circulaire ROOND-collectie zijn afgedankte materialen zoals bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Stoffeerderij Hassing en KP Interieur. "Met het overhandigen van de krukjes uit de ROOND-collectie is de cirkel voor zowel Dura Vermeer Bouw Hengelo als Leferink Office Works rond. Het afgedankte meubilair heeft weer een duurzame en circulaire invulling gekregen. Daarmee zijn zowel maatschappelijke als circulaire doelstellingen behaald", besluit Dura Vermeer.

Over Leferink
Leferink ontwerpt en realiseert duurzame werkomgevingen die zorgvuldig zijn afgestemd op de doelen van de organisatie en de behoeftes van de gebruikers. 

Over Dura Vermeer
Dura Vermeer Bouw Hengelo is een bouwbedrijf werkzaam in heel Nederland. Dura Vermeer werkt voornamelijk in de ontwikkeling, engineering, bouw, onderhoud en renovatie van projecten in zowel bouw als infrastructuur. 

Meer informatie:
Leferink Office Works
www.leferink.nl

Dura Vermeer Bouw Hengelo
www.duravermeerhengelo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven