"Om te zorgen voor continue groei in de EMEA-regio"

Nieuwe directeur aan het roer bij Grohe AG

De raad van commissarissen van Grohe AG heeft Thomas Fuhr benoemd als nieuwe CEO van Grohe AG. Jonas Brennwald, momenteel Chief Sales Officer, neemt de functie van deputy CEO Grohe AG op zich en treedt toe tot de GROHE Executive Board. Michael Mager (Executive Director Human Resources & Organisation) en Stefan Gesing (Chief Financial Officer) blijven deel uitmaken van de executive board van GROHE. Deze benoemingen zijn per direct van kracht en volgen op het vertrek van Michael Rauterkus (huidige CEO van Grohe AG en Chief Executive Officer van LIXIL Water Technology EMEA).


Rechts Thomas Fuhr, de nieuwe CEO van Grohe AG. 

“GROHE kan terugkijken op een sterke groeifase. We passen onze organisatiestructuur nu aan om te zorgen voor continue groei in de EMEA-regio. Ik ben zeer verheugd met de komst van Thomas Fuhr als de nieuwe CEO van GROHE. Hij is een ervaren en succesvolle leider in Operations & Technology en zal bijdragen aan de integratie van GROHE’s productie- en technologie-middelen in de wereldwijde activiteiten van LIXIL”, zegt Bijoy Mohan, CEO van LIXIL International.

Daarnaast wordt Jonas Brennwald aangesteld als deputy CEO Grohe AG en CEO van LIXIL Water Technology in EMEA. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de groei van GROHE’s activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waarbij hij gebruik maakt van de wereldwijde capaciteiten, bedrijfsmiddelen en merken van LIXIL.

“Ik ben erg blij dat Jonas deel uitmaakt van het leiderschapsteam van GROHE en de EMEA-regio voor LIXIL Water Technology EMEA zal leiden. Hij blijft een wezenlijk onderdeel uitmaken van de groei van GROHE.” zegt Mohan. “Het verdiepen van onze klantrelaties en nog beter gebruik maken van het potentieel van ons uitgebreide netwerk in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zal een belangrijk aspect van zijn rol zijn.”

Na meer dan 12 jaar verlaat Michael Rauterkus, CEO Grohe AG, GROHE op zijn eigen verzoek. Sinds zijn aantreden in 2006, heeft Michael Rauterkus de professionalisering van de verkoop gestimuleerd en met succes bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van het bedrijf. Aanvankelijk verantwoordelijk voor regio Centraal-Europa en Managing Director van GROHE Duitsland, maar sinds juni 2009 als President of Europe. In oktober 2011 werd hij Chief Sales Officer van Grohe AG, verantwoordelijk voor de regio’s EMEA en Noord- en Zuid-Amerika. In 2015 werd Michael benoemd tot CEO van GROHE. Gedurende de laatste 5 jaar groeide GROHE in EMEA, onder leiding van Michael, tweemaal sneller dan de markt door innovatie in technologie en de introductie van complete badkameroplossingen. Met de IOT-oplossingen staat GROHE nu voorop in de sector. “We willen Michael Rauterkus bedanken voor zijn grote betrokkenheid, die de basis vormt voor GROHE’s innovatieve kracht en stabiele succes. Onder zijn leiding is GROHE een wereldwijde marktleider in deze sector geworden.”, zegt Bijoy Mohan.

Over Thomas Fuhr
Thomas Fuhr nam de functie van Executive Director Operations van Grohe AG in 2013 over en was verantwoordelijk voor productie, inkoop, logistiek, kwaliteit, technologie, onderzoek, ontwikkeling en duurzaamheid. Daarnaast leidt hij het segment kranen binnen LIXIL Water Technology. Voorafgaand aan zijn rol bij GROHE was Thomas Fuhr 22 jaar in dienst bij Mercedes-Benz. Hij werkte in een breed scala van rollen: ontwikkeling, productie, kwaliteit, logistiek en inkoop in Duitsland, India, de VS en het VK.

Over Jonas Brennwald
Sinds 2012 beheert Jonas Brennwald verschillende verkoopregio's voor GROHE, zijn meest recente rol is Chief Sales Officer. Voordat hij bij GROHE kwam, bekleedde hij verschillende managementfuncties bij grote merken, waaronder Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop en de automotive-leverancier Dorman.

Meer informatie:
Grohe
www.grohe.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven