Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pure & Original geeft kleur aan grachtenpand

Een grachtenpand in Utrecht is na een renovatie geheel vormgegeven met verven van het merk Pure & Original.  Het historische pand stamt uit 1396 en heeft ruime, lichte kamers en bevat veel authentieke details, zoals de marmeren vloer in de hal, haarden in elke kamer en de oude keuken. Bij de renovatie bij alles dat moest worden vervangen goed gelet deze details. De nieuwe vloer is bijvoorbeeld niet te onderscheiden van de oude vloer.

Bij het kleurenpalet is gekozen voor een combinatie die net zo historisch als modern is. De kleuren versterken het monumentale karakter van het huis, maar geven ook een trendy en fris uiterlijk. In verband met de beperkingen die vanuit het monumentenbeheer zijn opgelegd, vormt wit de hoofdmoot van het huis. Het plafond en het houtwerk hebben beiden dezelfde witte tint met een glossy afwerking gekregen. Dit wit creëert een sterk contrast met de donkere muren. De kleuren die bij de muren zijn gebruikt variëren van donker blauw en olijfgroen tot een paarse kleur die zo diep is, dat deze bijna op zwart lijkt.

Bij de renovatie is met name veel gebruik gemaakt van producten uit het Licetto-assortiment van Pure & Original. Licetto is een wasbare muurverf met een matte afwerking. Licetto is bij uitstek geschikt voor keukens, badkamers en overlopen. De verf is krasbestendig en makkelijk te reinigen. Verschillende Licetto-verven zijn bij het grachtenpand onder andere gebruikt voor de bijkeuken, het toilet en de woonkamer. Zo zijn de niet-houten onderdelen van het plafond geschilderd in Licetto Silk White. Voor het houtwerk is gebruik gemaakt van Traditional Paint high-gloss Silk White. Dit is een lakverf voor zowel binnens- als buitenshuis met een glanzende afwerking. Traditional Paint high-gloss is door Pure & Original in 2019 op de markt gebracht.

Pure & Original is een Nederlands verfmerk dat bekend staat om zijn professionele en exclusieve muurverven. Naast de meer bekende natuurlijke tinten op basis van kalk en leem heeft het merk een aanbod aan unieke kleuren, zoals Marrakech Walls.  Alle producten van Pure & Original zijn gecreëerd op waterbasis en gekleurd met pigment van natuurlijke mineralen.

Meer informatie:
Pure & Original
www.pure-original.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven