Groothandel Van Oirschot zet nachtkluis in

Het Antwerpse expeditiebedrijf Shipex bouwde een scheepscontainer om tot nachtkluis voor Van Oirschot, groothandel in CV, Ventilatie en Sanitair. Zo kunnen klanten ook buiten de openingsuren hun goederen ophalen. Zo hoeven deze klanten zich geen zorgen meer te maken over eventuele files of het aanpassen van hun dagplanning om hun goederen te bekomen. Dat meldt Flows, dat het laatste nieuws uit de wereld van trade, shipping, transport, logistiek en over mensen verzamelt.

Twee vrienden van Shipex-medewerker Nicolas De Bie doen hun beklag over de fileperikelen op de A12, die hun bedrijf met vestiging in Aartselaar parten spelen. De klanten geraken moeilijker op tijd bij het filiaal en dat vinden ze bij Van Oirschot natuurlijk niet plezant. De Bie bedenkt een oplossing: uit een scheepscontainer een nachtkluis bouwen, waarin de bestellingen worden opgeslagen. De container wordt voorzien van een elektronisch slot dat de klant kan openen met een unieke code bij zijn bestelling. Zo staat het hem vrij om de lading te komen ophalen op het moment dat hem dat het beste uitkomt, zonder dat men bij Van Oirschot de openingsuren moet aanpassen. Een efficiënte oplossing die zorgt voor een verhoogde klantenservice: tevreden klanten en tevreden mensen bij Van Oirschot.

“We hebben ervoor gekozen een mini-magazijntje te bouwen uit een twintig-voetcontainer”, zegt De Bie. “Daar past wel wat in. De deur is breed genoeg om een Europallet door te krijgen en de ingang is voorzien van een kleine helling, zodat je er gemakkelijk met een transpallet bij kunt. Zelfs grote stukken, zoals radiatoren en boilers, passen moeiteloos in de nieuwe Nachtkluis. En met het juiste materiaal kan je de container ook verplaatsen, mocht dat nodig zijn. Het bewijst maar weer hoe veelzijdig containers wel niet zijn.”

Van idee tot uitwerking passeerden nauwelijks drie weken. Containervervoer is een kernactiviteit voor Shipex, maar deze nachtkluis is toch een nieuwe niche. “We gaan eerst even evalueren hoe het met deze container loopt voordat we effectief verder gaan, maar het idee om deze activiteit uit te breiden is er wel”, zegt De Bie. “Het kan de mobiliteitsproblemen helpen verminderen en kost de klant wellicht minder dan het invoeren van langere openingsuren.”

Meer informatie:
www.vanoirschot.be
www.shipex.be
www.flows.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven