Zoeken naar oplossingen om nieuwe vakmensen aan te trekken

INretail en aantal grote leveranciers uit de woonbranche slaan handen ineen

Ook in de woonbranche valt het niet mee om aan (deskundig) personeel te komen. Sinds een jaar is INretail zeer actief met het zoeken naar oplossingen om nieuwe vakmensen aan te trekken.
Hiervoor is onder andere de nieuwe naam Interieurvakman (m/v) en een speciale website ontwikkeld: www.interieur-vakman.nl.

Op de site van INretail laat Bert-Jan van der Stelt (branchespecialist wonen) weten dat er de komende maanden weer volop activiteiten worden ontwikkeld om dit doel te bereiken. "Zo zal er in het najaar een grote stand aanwezig zijn op de vier grote studiebeurzen in Nederland. Dé mogelijkheid voor vmbo’ers om kennis te maken met studie- en werkmogelijkheden. Dit krijgt uiteraard een vervolg met een herkenbare aanwezigheid op de Open Dagen van de ROC’s, waar opleidingen worden aangeboden."

NK Woningstofferen
"En natuurlijk zijn we ook aanwezig bij het NK Woningstofferen, waar INretail betrokken is bij de organisatie. Op de beurs zelf kun je meer informatie krijgen over dit project, jezelf aanmelden als leerbedrijf of op een andere wijze in gesprek raken met de aanwezige specialisten. De stand van Interieurvakman staat bij de NK Woningstofferen", kondigt Van der Stelt aan.

"En natuurlijk zijn we niet alleen op zoek naar woningstoffeerders", vervolgt hij. "Ook parketteurs, meubelstoffeerders, meubelmonteurs, keukenmonteurs e.d. worden gezocht. Voor keukenmonteurs is er nu ook een BBL-opleiding beschikbaar op het ROC. Op dit ogenblik nog op één school, maar in een overleg met branchepartijen heeft INretail afgesproken om actief te gaan werken aan het aanbieden van deze opleiding op meer scholen. Ook dat biedt weer kansen voor nieuwe vakmensen in de branche!"

Samen sterk
"Onlangs heeft er een gesprek plaatsgevonden met een aantal grote leveranciers uit de woonbranche over dit project. Zij reageerden zeer positief op dit initiatief en zijn allemaal bereid om mee te helpen bij het zoeken en opleiden van nieuwe vakmensen. Heel belangrijk, want 'samen zijn we sterk' is het motto van deze campagne", stelt Van der Stelt vast.

Kijk voor alle informatie over dit project hier.

Wil je meer weten of je aanmelden als leerbedrijf ? Stuur een mail naar vacatures@interieur-vakman.nl, je krijgt dan een gericht advies hoe hiermee om te gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven