Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wetsvoorstel Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming

Aanpassing Faillissementswet moet ondernemers bij reorganisaties ondersteunen

Minister Dekker van Rechtsbescherming heeft een voorstel ingediend voor wijziging van de Faillissementswet. Het doel hiervan is om bedrijven bij reorganisaties te ondersteunen.

Volgens RetailTrends stelt Dekker voor dat bedrijven die failliet dreigen te gaan maar wel levensvatbaar zijn straks een onderhands akkoord kunnen sluiten met hun schuldeisers en aandeelhouders en zo schulden te saneren. De rechter kan het akkoord goedkeuren. Het akkoord verbindt alle bij het akkoord betrokken schuldeisers en aandeelhouders. Deelname aan het akkoord door schuldeisers kan zo worden afgedwongen, wat eerder nu nog niet het geval is.

'Een schuldsaneringakkoord kan nu alleen tot stand komen als alle schuldeisers en aandeelhouders daarmee instemmen', weet RetailTrend te melden. 'Voor individuele partijen kan het daardoor aantrekkelijk zijn om dwars te liggen en zo een grotere terugbetaling af te dwingen. De kans dat een onderneming failliet gaat, is daardoor groter.'

Meer informatie: www.openkamer.org

Publicatiedatum: