Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Matrassen gaan in vlammen op

Eind juni kondigde afvalverwerker en recyclebedrijf Renewi het vol trots aan. Het bedrijf ging samenwerken met RetourMatras en IKEA om de capaciteit van matrasrecycling in Nederland omhoog te verhogen. "De meerderheid van afgedankte matrassen in Nederland belandt nu nog in verbrandingsovens omdat de recyclingscapaciteit volledig is benut. Deze investering steunt RetourMatras in het uitbreiden van de recyclingscapaciteit tot meer dan een miljoen matrassen per jaar in Nederland."

Alle goede bedoelingen ten spijt, gisteren (dinsdag 9 juli) brak er wel brand uit bij Renewi in Amsterdam-Westpoort en ging een grote stapel matrassen in vlammen op.
Volgens De Telegraaf kwam er bij de brand veel rook vrij, die tot in de verre omtrek was te zien. "Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De brandweer gaf even na 17.00 uur het sein brand meester. Mensen die last hadden van de rook kregen het advies ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te zetten. Verder zijn geen andere gevaarlijke stoffen gemeten", aldus een verslaggever van genoemd dagblad.

PersburoUNN maakte het volgende beeldverslag:

Publicatiedatum: