Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwerper Antoni Arola aan de slag voor Vibia

Flamingo-lamp in de vorm van een kandelaar

Vibia presenteert de Flamingo XXL van Antoni Arola. Dit ontwerp is een grote lamp in de vorm van een kandelaar. Het ontwerp van de Flamingo XXL is geïnspireerd op de gelijknamige vogel. Ondanks het lichte gewicht van de kandelaar heeft deze een monumentaal voorkomen, waarmee zeer grote ruimtes kunnen worden verlicht.

De ontwerper Antoni Arola heeft op basis van simpele doorschijnende schijven een lamp gecreëerd die licht op meesterlijke wijze bespeelt. Door de afstanden van de schijven in de kandelaar aan te passen, wordt het lichteffect veranderd. Samen met een ophangsysteem van kabels kan zo een elegante, lichte sfeer worden gecreëerd. De hangende lamp is voorzien van een contragewicht, dat slechts op een paar centimeter boven de vloer hangt.

“De uitdaging was vooral om licht over kappen te projecteren, in plaats van om met licht de bron te omringen. Het resultaat is een etherisch effect van gedeconstrueerd licht”, licht Antoni Arola zijn creatie toe.
De Flamingo XXL is in diverse omgevingen toe te passen. Hij past goed inj een grote vergaderzaal of bij een grote trappengallerij.

Meer informatie:
Vibia
www.vibia.com 

Bron: Archiproducts

Publicatiedatum: