Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gelegd in de ontbijtruimte van het Radisson Blu Hotel Antwerpen

Dija wint Decoratie Award met vloerbekleding

Plaats een zeer ingewikkelde LVT-vloer van 500 m² met een variëteit aan materialen op een nog te egaliseren ondergrond volgens een op het eerste gezicht onhaal­bare timing. Die opdracht kreeg Dija uit Maaseik eind 2017 voorgeschoteld. De ontbijt­ruimte van het Radisson Blu Hotel in Antwerpen had een facelift nodig, maar het hotel wilde uiteraard de ruimte niet al te lang moeten missen. In enkele weken tijd slaagden de Limburgers erin om het huzarenstukje tot een goed einde te brengen. Dat was niet alleen goed voor een tevreden klant, maar ook voor een Decoratie Award. 

"Aanvankelijk was het de bedoeling dat er overal parket zou komen, maar dat bleek budgettair niet haalbaar", vertelt Dija-zaakvoerder Peter Jame in een interview met Jan De Naeyer van het Belgische vakblad FloorTech (vakinformatie voor de vloerenspecialist). "Daardoor viel de keuze van de architecten al snel op een LVT-vloer. Alex Kravetz Design uit Londen en FCM Architects uit Brussel waren verantwoordelijk voor deze opdracht, die wij uitvoerden voor Novo, de hoofdaannemer.
Met Dija traden we op als onderaannemer. Het ontwerp in de ovalen feestzaal werd gemaakt door het Moduleo Design-team in samenspraak met de designer uit Londen. Begin december 2017 begonnen we aan de opdracht. In totaal presteerden we er zo’n 400-tal manuren, met finale oplevering op 2 januari 2018."

Volledig verlijmd
Volgens het vakblad FloorTech zijn vinylvloeren de nieuwste generatie vloerbekleding, ook bekend onder de benaming Luxury Vinyl Tiles of LVT. 'Deze soort vloer is even duurzaam als de bekende laminaatvloeren', meldt De Naeyer. 'Ze zijn wel dunner, volledig watervast en klinken wat stiller. LVT-vloerbekleding bestaat uit pvc met een harde en taaie toplaag van PU. De dikte varieert, maar bedraagt standaard 2,5 mm. Qua dessins lijkt het aanbod eindeloos: gaande van levendige houttekeningen tot steenmotieven. Voorzien van een kliksysteem laten ze een vlotte, zwevende plaatsing toe.
Peter Jame: "Voor dit project hebben we de drybackversie gebruikt. Deze is volledig verlijmd. Uiteraard is wel een perfect egale ondergrond vereist, maar dat geldt ook bij andere vloerbekledingen."

Lees het vervolg van dit artikel op www.floortec.be

Zie ook www.moduleo.com

Meer informatie:
Dija
Diestersteenweg 11
3680 Neeroeteren
0032 497 92 05 20
www@dija.be
info@dija.be

Publicatiedatum: