In Maastricht moet Loods 5 qua meubelverkoop nog op gang komen

'Woonwinkel Duiven past als een handschoen'

Na de opening van Loods 5 Maastricht op 7 maart jl. - die volgens ingewijden qua meubelverkopen nog flink op gang moet komen - richt de directie zich op de nieuwbouw voor Loods 5 in Duiven. Deze nieuwe winkel ligt op steenworp afstand van de Duitse grens en opent volgens planning eind dit jaar. De eerste voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels genomen.

Onder het pand komt een ruime parkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid voor klanten, deelnemers en personeel.

In Duiven is ervoor gekozen om 19.000 m2 nieuwbouw te plaatsen, qua oppervlak vergelijkbaar met de winkels in Amersfoort en Maastricht. "Dit betekent dat we de komende maanden een gloednieuw gebouw laten verrijzen dat past als een handschoen", laat een woordvoerder op de site van Loods 5 weten. "Natuurlijk wordt het onmiskenbaar een winkel van Loods 5, dat zie je bijvoorbeeld terug in de architectuur waarin de horizontale vensters van Loods 5 Zaandam terugkomen. Onder het pand vind je een ruime parkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid voor klanten, deelnemers en personeel."
In dagblad De Gelderlander vertelt Pieter van Rossum namens Loods 5 dat nu alle zeilen bij worden gezet om voor de bouwvak het pand wind-en waterdicht te hebben. "Op dit moment worden de vensters geplaatst”, aldus Van Rossum.

Grote speler
Volgens wethouder Ton Spaargaren van Duiven is zijn gemeente blij met de komst van een grote speler op het gebied van lifestyle- en interieurartikelen. "Met de komst van Loods 5 wordt niet alleen Duiven op de kaart gezet, maar ook de regio." Hij zegt verder erg blij te zijn dat Loods 5 aandacht heeft besteed aan de uitstraling van het pand, dat een belangrijke zichtlocatie inneemt op bedrijventerrein Nieuwgraaf. "Het pand is van zowel de A12 als de Rivierweg goed zichtbaar”, aldus Spaargaren, die regelmatig een kijkje neemt op de bouwplaats.  
De nieuwbouw in Duiven lijkt op die in Zaandam, met horizontale vensters. Het parkeerdeel op de begane grond wordt straks aan de buitenrand afgeschermd door beplanting. Bron: www.gelderlander.nl

In een interview met RetailTrends zegt directeur Diederick Schnitger dat de productverkoop van het nieuwste filiaal van Loods 5 in Maastricht 'langzaam' op gang komt. Hij stelt dat de bezoekersaantallen binnen verwachting zijn, maar met name de grotere meubelverkopen nog op gang moeten komen. 
Sommige huurders vinden dat de verkopen in het filiaal nog achterblijven, meldt Schnitger aan RetailTrends. De topman zelf vindt dat ‘tot op zekere hoogte’. "Als je net open bent, merk je dat veel mensen eerst een kijkje komen nemen en vooral 'kleinere' spullen kopen. De meubelverkoop begint nu pas op gang te komen. Dat vind ik niet gek, we zijn pas vier maanden open. Ik had niet verwacht dat iedereen in de rij zou staan om meteen twee banken mee te nemen."

Lees het complete artikel hier.

Meer informatie:
Loods 5
www.loods5.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven