Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootschalig Europees onderzoek naar beleving van comfort thuis

Nederlander brengt in huis liever tijd door met tv, dan met vrienden

Het grootste deel van de Nederlanders (61%) noemt tv kijken als favoriete activiteit om thuis te ontspannen. Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek naar de beleving van comfort thuis, uitgevoerd door Vaillant, leverancier van verwarmingssystemen. Nog geen derde, 28 procent, brengt in huis het liefste tijd door met vrienden.

Ook in België, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk staat tv kijken bovenaan het lijstje van favoriete thuis-activiteiten. Andere veelgenoemde vormen van ontspanning zijn in Nederland muziek luisteren (52%), lezen (45%) en koken en eten (43%).

Het onderzoek vroeg 3.500 consumenten uit 12 Europese landen naar hun voorkeuren, overwegingen en keuzes als het gaat om comfort in het eigen huis.

Factor voor comfort
Zo blijkt uit het onderzoek verder dat ruim de helft van de Nederlanders (61%) een aangename temperatuur de belangrijkste factor voor comfort in huis vindt, gevolgd door luchtkwaliteit (46%).

Niet gek, vindt Marcel van der Winden, Product Manager bij Vaillant. “In Nederland kennen we een wisselvallig, onvoorspelbaar klimaat, het hele jaar door. Thuis is een plek om tot rust te komen en je comfortabel te voelen. Temperatuur speelt hierbij een cruciale rol.”

Warmtepomp
Voor een prettig woonklimaat, waarvoor temperatuur dus een veelgenoemde factor is, heeft momenteel 76 procent van de Nederlanders een gasboiler in huis. Daarmee is Nederland koploper.

Opvallend is dat in Noorwegen (40%) en Zweden (35%) warmtepompen het meest gebruikelijk zijn, terwijl in Nederland bij maar 7 procent van de huishoudens een warmtepomp aanwezig is. Van de ondervraagde Nederlanders die overwegen over te stappen naar een nieuw verwarmingssysteem, geeft wel 68 procent de voorkeur aan een warmtepomp, wat aangeeft dat dit een steeds populairdere manier is om het huis op een duurzame manier te verwarmen.

Van der Winden licht toe: “We zien steeds meer dat consumenten bewust bezig zijn met verduurzaming van hun energieverbruik. Dit wordt de komende jaren nog interessanter, aangezien het kabinet de energiebelasting op gas wil verhogen en elektriciteit juist goedkoper wil maken als onderdeel van het klimaatakkoord. Een warmtepomp is hierdoor een interessante optie. Naast een grote besparing op gas, stoot je met een warmtepomp significant minder CO2 uit en zorgt het voor waardevermeerdering van je huis. Een warmtepomp kan naast verwarmen ook koelen en is onderhoudsarm. Niet gek dus dat steeds meer Nederlanders hier de voorkeur aan geven.”

Meer informatie:
Vaillant
www.vaillant.nl 

Publicatiedatum: