Conform de zogeheten WELL Building Standard

Fagerhult verzorgt lichtcomfort Human Total Care

Licht beïnvloedt de mens visueel, biologisch en emotioneel. Het nieuwe kantoor van Human Total Care, deze week officieel geopend, is dan ook met deze gedachte verlicht conform de WELL Building Standard.
Fagerhult verzorgde het lichtconcept, waarbij het welbevinden van de medewerkers voorop stond. Het juiste licht is van belang voor een optimaal WELL-zijn!

Daglicht heeft al eeuwen een enorme invloed op ons lichaam. Het zorgt ervoor dat onze hersenen weten wanneer het dag of nacht is, dus onze biologische klok goed aanstuurt. Licht heeft dus een sterke invloed op ons energieniveau en hoe we ons voelen.

Er waren hoge eisen gesteld voor de lichtspecialist Fagerhult aan de kleurweergave: de verlichting moest een CRI >80 hebben en een R9 >50. Fagerhult kon aan alle eisen voldoen.

Het lichtontwerp voor het nieuwe kantoor van Human Total Care is tot stand gekomen door Fagerhult in samenwerking met M3E (installatietechnisch adviseur verantwoordelijk voor de BREEAM en WELL Building Standard certificering) en BAM Eindhoven (verantwoordelijk voor de bouw en installaties).

Licht voor de mens
Door daglichtgestuurde verlichting te gebruiken en te variëren in lichtkleur en lichtintensiteit, wordt het biologische ritme van medewerkers gestimuleerd. Er is ook gezorgd voor goede contrastverschillen, zodat de ogen zich niet continu hoeven te focussen. Dit voorkomt vermoeidheid, pijnlijke ogen of hoofdpijn. Het lichtontwerp zorgt dus niet alleen voor een optimaal lichtcomfort maar draagt vooral bij aan het welzijn van de medewerkers.

Over Fagerhult
Fagerhult ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele verlichtingssystemen voor openbare ruimtes als kantoren, scholen, winkels, industrie én voor de zorg- en recreatiesector. Bij onze activiteiten ligt de nadruk voortdurend op design, functie, flexibiliteit en energiebesparende oplossingen.

Meer informatie:
Fagerhult
www.fagerhult.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven