Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hij is onze eigen rockster in de internationale wereld van design"

Jan Meerman zet medeoprichter Marcel Wanders van designlabel Moooi op zijn heldenlijst

Jan Meerman, algemeen directeur van Koninklijke INretail, heeft een lijst gepubliceerd met daarop mensen die hij bewondert, omdat ze tegen de stroom ingaan en zo op een positieve manier de wereld proberen te verrijken. In zijn top 13 staat ook ontwerper Marcel Wanders (56) uit Boxtel, medeoprichter en artdirector van het designlabel Moooi in Breda. Daarnaast heeft Wanders een eigen ontwerpstudio, waar hij werkt voor verschillende internationale meubelmerken.

Over de Brabander schrijft Jan Meerman (zie foto) het volgende: "Hij is onze eigen rockster in de internationale wereld van design en kunst. Schopte het met zijn gebreide stoel (Knotted Chair) tot in het Museum of Modern Art in New York (MoMa). Bekende werken van Wanders zijn onder meer de zwarte lamp zo groot als een paard (Horse Lamp) de gitzwarte Louis Quince-stoel (Smoke Chair) en de witpapieren kroonluchter (Paper Chandellier). Wanders maakt die ontwerpen voor zijn eigen designlabel Moooi, maar ook voor andere merken. In zijn werk breekt hij voortdurend met conventies en ontregelt de blik van de kijker en gebruiker. Marcel Wanders combineert zijn creatieve werk met het ondernemerschap en bouwt wereldwijd verder aan het merk Moooi (en Wanders). Hij roemde ooit Jan des Bouvrie als de godfather van het Nederlandse interieurdesign vanwege zijn lef om commercie aan creativiteit te koppelen", aldus Meerman.

Marcel Wanders, medeoprichter en artdirector van het designlabel Moooi in Breda.

Op de heldenlijst van Jan Meerman staan ook Elon Musk (48), Pieter Zwart (41), Raymond Cloosterman (55), Linda de Mol (54), Ron Blaauw (51), Michel Muller (55), Thomas Rau (58), Margrethe Vestager (52), Nicky Plessen (34), Berthold Munster (60), Banksy (onbekend) en Maarten van der Weijden (38).

Vanaf dit najaar gaat  hij een serie podcast-interviews maken met ondernemers in Nederland die de norm uitdagen. 

Bron: www.inretail.nl