'CvdK Brok zeer onder de indruk van het ambachtelijke vakwerk'

Nieuwe showroom en gemoderniseerde meubelfabriek Westra officieel geopend

Afgelopen vrijdag (5 juli) is de nieuwe showroom en gemoderniseerde meubelfabriek Westra officieel geopend door commissaris van de koning Arno Brok in het bijzijn van burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel.

De twee werden ontvangen door mede-eigenaar Brinkman en familieleden van de eigenaren van de meubelfabriek. Hierna werden er gesprekken gevoerd over het ontstaan van het bedrijf in Burgum en de toekomstvisie van het bedrijf. De vele facetten als (sociaal) duurzaam werken sprak de heer Brok erg aan. Daarna volgde de officiƫle opening van de geheel nieuwe showroom en compleet gemoderniseerde meubelfabriek.

CvdK Arno Brok (2e van rechts) knipt het lint door, met naast hem burgemeester Gebben. Links eigenaar Feico Westra met zijn partner.

Wat volgde was een rondleiding door de showroom waar vele meubels uit de collectie van Westra staan opgesteld op een rode loper. Bijzonder te noemen is het grote raam van 11 meter, waardoor de klant direct een kijkje kan nemen in de keuken van het bedrijf, de fabriek zelf, waar werknemers vele meubels maken van ruwe plank tot het eindproduct.

Tijdens de rondleiding in de showroom, met links mede-eigenaar Brinkman.

Het programma ging door met een rondleiding door meubelfabriek, de enige in Noord-Nederland waar met massief hout wordt gewerkt. Brok was zeer onder de indruk van het ambachtelijke vakwerk; hoe houten tafels en kasten worden gemaakt en van de werkwijze waarop het bedrijf met mensen werkt met een beperking. Ook de visie op het duurzaam werken met led verlichting tot het circulaire ondernemen door hergebruik van afvalhout sprak hem aan.

Meer informatie:
Meubelfabriek Westra
meubelfabriekwestra.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven