Centrum Veilig Wonen moet stoppen

Centrum Veilig Wonen (CVW) moet eind dit jaar de deuren sluiten. Het aflopende contract dat de overheid met het centrum had wordt niet verlengd. De overheid heeft aangegeven zo snel mogelijk over te willen gaan naar een publieke uitvoeringsorganisatie en daarmee houdt CVW als entiteit op te bestaan.

"CVW heeft het een eer gevonden om verantwoordelijkheid te mogen dragen voor de pioniersfase van het schade- en versterkingsdossier in de afgelopen 5 jaar. Daarin heeft zij samen met de markt, in opdracht van NAM en onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen, in een maatschappelijk sterk bewogen speelveld, gewerkt aan een veiliger Groningen", meldt CVW in een persbericht.

CVW is trots op de ruim 75.000 afgehandelde schadedossiers, 12.000 uitgevoerde inspecties/opnames, 5.500 opgeleverde versterkingsadviezen, 950 versterkte huizen, 3000 veiliger gemaakte woningen, 200 tijdelijke woningen en legio scholen, dorpshuizen, kerken en andere gebouwen waaraan de medewerkers van CVW met grote betrokkenheid invulling hebben gegeven. Daarmee is de regio niet alleen veiliger geworden, maar zijn ook belangrijke ervaringen en inzichten opgedaan waarmee de uitvoering van de versterkingsopgave in de toekomst kan worden versneld.

CVW gaat medewerking verlenen aan de wens van EZK/BZK/NCG en de regio om zo snel mogelijk te komen tot één uitvoeringsorganisatie, onder publieke regie, ten behoeve van de versterkingsopgave in Groningen. NCG staat opgesteld voor het inrichten van die nieuwe uitvoeringsorganisatie, welke de organisatie van de versterkingsopgave vanaf 1 januari 2020 voort zal zetten. CVW zal al haar (contractuele) verplichtingen jegens bewoners, opdrachtnemers en leveranciers nakomen of in goed overleg tussen partijen tijdig overdragen.

Meer informatie: www.centrumveiligwonen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven