"We zetten stevig in op een verbeterde digitale winkelervaring"

IKEA lanceert nieuwe app in Nederland

IKEA heeft donderdag de kleinste winkel in Nederland geopend: een geheel nieuwe app. Deze vervangt de huidige IKEA Store app en biedt volgens het Zweedse bedrijf een compleet nieuwe winkelervaring, boordevol gemak en wooninspiratie.Klanten kunnen via de app bovendien direct producten kopen en thuis laten bezorgen. De app blijft voortdurend in ontwikkeling. Frankrijk en Nederland hebben de primeur en testen nu als eerste de nieuwste toepassingen. De ervaringen benut IKEA om de app succesvol in alle andere landen te introduceren.

De nieuwe app legt de nadruk op gebruiksgemak. Klanten kunnen met een verbeterde zoekfunctie op een snelle en eenvoudige wijze zoeken in het IKEA aanbod, hun keuze bepalen en direct in de app aankopen doen. Ook bevat de app productaanbevelingen en reviews.

Slimmer en toegankelijker
"Onze nieuwe app is een mooi voorbeeld van hoe we IKEA slimmer en nog toegankelijker aan het maken zijn", zegt Commercial Manager Shirley Jones van IKEA Nederland. "We zetten stevig in op een verbeterde digitale winkelervaring, zowel online als in onze bestaande winkels. Bij voorkeur integreren we die twee, zodat klanten eenvoudiger bij ons kunnen winkelen waar en op welke manier zij dat willen. We weten dat ruim 80% van onze winkelbezoekers zich vooraf online oriënteert op ons product- en serviceaanbod. We merken ook dat de digitale IKEA catalogus steeds massaler wordt geraadpleegd. Dat biedt ons mooie kansen, want natuurlijk kunnen we digitaal via de app en IKEA.nl veel sneller nieuwe producten en collecties toevoegen dan in een gedrukte catalogus die maar één keer per jaar verschijnt."

De lancering van de nieuwe winkelapp in Nederland en Frankrijk sluit aan bij de eerder aangekondigde plannen van IKEA om in versneld tempo klaar te zijn voor een nieuw winkeltijdperk, waarin verbeterde digitale winkelmogelijkheden, meer snelheid en gemak een cruciale rol spelen.

Licht en geluid
Geluid is een belangrijke sfeerbepaler in huis – net als licht. Fijne muziek in combinatie met de juiste verlichting kan van een sombere maandag een vrolijke start van de week maken. IKEA en Sonos onderzochten hoe licht en geluid optimaal gecombineerd kunnen worden. “Vanaf het begin was duidelijk dat we af wilden wijken van de traditionele standaard voor high-tech design”, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA designers van de SYMFONISK tafellamp. “Tegelijkertijd mocht het design op geen enkele manier afbreuk doen aan de geluidskwaliteit waar Sonos om bekendstaat. De tafellamp is deels geïnspireerd op een open haard: een object dat voor zowel warmte als geluid zorgt”, aldus Iina.

Vanaf nu beschikbaar
De IKEA app is in Nederland vanaf vandaag gratis beschikbaar via de Google Play Store (Android) of de App Store van Apple (IoS). Gebruikers van de vorige IKEA Store app krijgen automatisch een updateverzoek. Het maken en bewaren van een boodschappenlijstje kan net als op IKEA.nl met behulp van een eigen IKEA account of persoonlijke IKEA Family gegevens. Het plaatsen van een bestelling kan ook zonder inloggen.

Meer informatie:
IKEA
www.ikea.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven