Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pauline Vanthournout: "Ik wil buiten de lijntjes kleuren"

Binnenkijken bij interieurarchitecte van Chanel

Interieurarchitecte Pauline Vanthournout werkt al jaren voor Chanel. Ze tekent onder meer winkels en pop-upshops. Ze realiseert nog altijd grote opdrachten voor Chanel over de hele wereld, maar opende dit jaar ook een eigen kantoor in Knokke.



Pauline woont in een klassiek Knoks huis met een rieten dak. "Toen ik hier als kind voorbijfietste, vond ik dit altijd een 'Hans & Grietje'-huis. Ik kocht het pand casco over van de vorige eigenaar, die er al grote verbouwingswerken in had gedaan. Maar binnenin is het 100 procent Pauline geworden. Ik kon hier alles uitproberen wat ik maar wilde. Iets dat blijft bestaan, waar ik volledig mijn zin kan doen. Het huis is een staalkaart van mijn smaak. Als je niks durft, verleg je nooit de grenzen. Ik wil buiten de lijntjes kleuren", vertelt ze aan De Tijd.

In de hal ligt parket, afgewerkt in een metaalcoating. "Je voelt de textuur van hout, maar het glanst als een juweel. The Silver House noem ik het hier. Als mensen op bezoek komen, spreken ze me gegarandeerd aan over de vloer. Of over mijn vuilniszak van Gavin Turk, die ik in de gang heb laten slingeren. Zulke sprekende features geven een woning een unieke persoonlijkheid', aldus Pauline.

Bekijk meer foto's in De Tijd.