Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Initiatief van producenten en importeurs van energiezuinige verlichting

Directeur Signify verkozen tot nieuwe voorzitter van LightRec

Stichting LightRec, een initiatief van producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland, heeft afscheid genomen van voorzitter Martin de Jager. Hij wordt opgevolgd door de directeur Collection and Recycling bij Signify, te weten Maurice Spee.
Martin de Jager is sinds de oprichting van LightRec voorzitter geweest en gaat met pensioen. Opvolger Spee geldt als een zeer ervaren bestuurder in de verlichtingswereld. LightRec is in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van verlichting.

Maurice Spee (zie foto) is als directielid al meerdere jaren betrokken bij een groot aantal internationale inzamelsystemen, waaronder Lightcycle in Duitsland, ESR in Frankrijk en meerdere inzamelsystemen in Oost-Europa. Daarnaast is hij al sinds 1999 werkzaam voor de verlichtingstak van Philips (inmiddels Signify) in meerdere financiële rollen, onder meer als CFO van de businessunit Consumer Lamps Europe en als controller. Daarvoor had hij meerdere functies bij Philips Healthcare, waar hij zijn carrière startte.

Met Spee aan boord wil LightRec een volgende stap zetten in de lampeninzameling in Nederland. LightRec-directeur Gied van Hoorn: “Maurice kent alle ins en outs van de verlichtingsindustrie en kan met zijn ervaring vanuit Signify een waardevolle rol spelen in de toekomstige inzameling en recycling van ledverlichting, iets waar we ons nu volop op voorbereiden.”

Hoogwaardig inzamelsysteem
Spee zelf is blij met de benoeming. “Na jaren internationaal actief zijn geweest in de inzameling en recycling van verlichting, is het geweldig dat ik mijn ervaring de komende jaren kan inzetten in thuisland Nederland. Martin de Jager heeft de afgelopen jaren een hoogwaardig inzamelsysteem van de grond af aan op weten te bouwen en een landelijk dekkend inzamelnetwerk opgezet. Het is een eer om hem op te mogen volgen als voorzitter. De inzameling van armaturen, waaronder consumentenarmaturen, blijft voorlopig een speerpunt. Maar ook nieuwe uitdagingen zoals de inzameldoelstellingen en de ledtransitie maken dat er genoeg werk aan de winkel is. Ik kijk ernaar uit om deze taken samen met mijn bestuur en de directie van LightRec op te pakken.”

Martin de Jager werd deze week door Wecycle geëerd met een Gouden Bakkie Award voor zijn inspanningen voor LightRec.

Meer informatie: www.lightrec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven