Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De mens functioneert het beste als hij open, relaxed en gezond is"

Opmerkelijke samenwerking beddenmerk Hästens

Beddenlabel Hästens kan het enthousiasme over de nieuwe samenwerking met de Britse ontwerpster Ilse Crawford wel van de daken schreeuwen. "Ilse heeft niet alleen dezelfde inzet voor design, maar is ook een succesvol auteur. In haar boeken verkent ze ideeën over het thuisgevoel en de manieren waarop omgevingen ons inspireren en zorgen dat we ons vitaler voelen. Ook Queen Elisabeth waardeerde haar prestaties en benoemde Crawford tot Lid in de Orde van het Britse Rijk", vertelt een woordvoerder van Hästens.
Ilse heeft exclusief voor de Hästens Being collectie een aantal artikelen ontworpen:

Fris, wit beddengoed
Het witte beddengoed is exclusief geweven van 100% Europees linnen voor een hoogabsorberend gevoel. De volgens de Oeko-Tex Standaard 100 gecertificeerde serie bestaat uit een dekbedhoes met knopen, bovenlakens en een Oxford kussensloop met een slimme diepe volant.

Hoofdbord
Een schuin hoofdbord is ontworpen om steun te bieden en de beleving van het in bed zijn te verbeteren. De extra stevigheid die aan het voeteneinde begint voor optimale ondersteuning van de onderrug gaat geleidelijk over in een zachtheid ter hoogte van het hoofd. Het hoofdbord is beschikbaar in verschillende afmetingen om te kunnen garanderen dat de hoek nauwkeurig aansluit op elk Hästens bed. Dit aan het bed gemonteerde hoofdbord, inclusief aanbevolen poten voor extra stabiliteit, is verkrijgbaar in Blue Check. Het bord is gemaakt van grenen, wol en katoen.
De bijpassende hoofdbord hoes is gemaakt van 100% hennep en reikt helemaal tot aan de vloer, zodat zowel het hoofdbord als de bedpoten uit het zicht verdwijnen. De hoes is bedoeld voor gebruik met hoofdbord poten en is eenvoudig afneembaar en wasbaar op 40 graden. Verkrijgbaar in taupe, grijs en beige.

Bedrok
Ook maakte Ilse een exclusieve bedrok van 100% hennep. Deze is ontworpen met een naadtoeslag van 10 mm om ook de bedpoten te bedekken en reikt tot aan de vloer. Ook de bedrok is verkrijgbaar in taupe, grijs en beige.


Ontwerpster Ilse Crawford.

Rugkussen
Het rugkussen is een nieuwe aanvulling op het assortiment kussens. De bijbehorende serie hennep kussenhoezen zorgt ervoor dat het kussen ook decoratief is. Het kussen is gevuld met 50% ganzendons en 50% ganzenveren.

"Met haar ontwerpen geeft Ilse aan dat ze het bed als meer ziet dan alleen een plek om te slapen. Haar designstijl komt ook terug in haar herinterpretatie van ons bedlinnen en onze hoofdbord hoezen. Een van de materialen die ze in deze collectie heeft gebruikt, is hennep, dat niet alleen een eeuwenoude medicinale plant is maar ook een van de meest stevige en duurzame materialen. In de interpretatie van Ilse is het materiaal stonewashed in gedempte grijsachtige en aardse tinten", vervolgt Hästens.


Het door Ilse ontworpen rugkussen, bedlinnen en hoofdbord.

Gevraagd naar haar inspiratie voor de nieuwe Being collectie, antwoordt Ilse: “Het voortdurende streven naar de allerhoogste kwaliteit en de niet aflatende aandacht voor gedetailleerd vakmanschap, zoals Hästens dat altijd aan de dag heeft gelegd, fascineert mij. In deze collectie zijn we op zoek gegaan naar de optimale afmetingen om ons gedrag en ons lichaam te ondersteunen. Naar de manier waarop materialen, afwerkingen en texturen onze waarneming en ons comfort veranderen. De mens functioneert nu eenmaal het beste als hij open, relaxed en gezond is.”

Meer informatie:
Hästens
www.hastens.com

Publicatiedatum: