Lifestyle-collectie interieur en tuin, maar ook horeca en kantoor

Dirk Wynants, oprichter Extremis: "Wij kijken rond om te zien wat er in de wereld verandert"

“We halen onze inspiratie niet uit designtijdschriften of uit andere meubels. Wij kijken rond om te zien wat er in de wereld verandert”, zegt Dirk Wynants, oprichter van Extremis. "Vandaag woont 55% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden en de Verenigde Naties verwachten dat dit percentage stijgt tot 68% in 2050. Ruimte is dus van onschatbare waarde. Elke vierkante centimeter telt."

Toen hij de rommel zag opgestapeld op de balkons van zelfs de meest luxueuze lofts en penthouses, besefte hij dat er kleine en compacte ‘tools for togetherness’ nodig waren. Het resultaat, de Picnik, is aangepast aan een besloten omgeving en aan de meest voorkomende gezinseenheid van vandaag: het paar. Deze moderne tweezit maakt efficiënt en functioneel gebruik van de beschikbare plaats. De gebogen lijnen zorgen niet alleen voor stevigheid, maar garanderen ook goede drainage. De Picnik werd in eerste instantie ontworpen als een moderne picknicktafel met banken voor kleine buitenruimtes. Maar het stevige meubel wordt ook vaak binnen geplaatst. Deze creatie leidde tot andere innovatieve ontwerpen, zoals de ruimtebewuste Virus-tafel met bijhorende assymetrische parasol Acacia, of de tafel-zit combinatie Bistroo.

Less is more
"We verlangen ernaar om ecologischer te leven, dichter bij onze werkplek, en meer ‘in touch’ met de wereld om ons heen. Natuurlijk spelen economische en demografische factoren ook een belangrijke rol: de huizenprijzen stijgen enorm, veel mensen blijven single of stellen het huwelijk uit, en we leven allemaal langer in het algemeen. Daarom is de hele ‘less is more’ leus niet zomaar een modegril, maar een filosofie die diep verankerd is in het weefsel van de moderne tijd", vervolgt Wynants.

"Mensen in de stad moeten vaak genoegen nemen met minder, maar willen geen concessies doen aan de kwaliteit van leven. Dat hoeven ze ook niet te doen. Een onhandig kleine ruimte kan een katalysator zijn voor verandering en dwingt je om door de rommel heen te komen en slimme ideeën te bedenken. Het dwingt je om compactere en slimmere toepassingen voor dezelfde materialen te bedenken. Behoeften veranderen, sociaal economische omstandigheden evolueren, regels worden herschreven. Het begrijpen van deze evoluties en het zich aanpassen aan hen is een bron van inspiratie voor een veranderend ontwerp. Het is ook onze belangrijkste bron van inspiratie bij Extremis”, zegt Wynants.

Extremis werd in 1994 opgericht door Dirk Wynants (zie foto) en staat garant voor kwalitatief en duurzaam buitenmeubilair. Intussen groeide het merk uit tot een lifestyle-collectie voor interieur en tuin maar ook voor horeca en kantoor. Alle ontwerpen nodigen de gebruikers op een verrassende en onconventionele manier uit tot samenzijn. 

Meer informatie:
Extremis 

Couthoflaan 20b
8972 Poperinge
info@extremis.com
www.extremis.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven