Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ontworpen door een New Yorkse ontwerpstudio

Licht steekt uit geverfd en ingelijst canvasdoek

De in New York gevestigde ontwerpstudio Pelle heeft lampen gecreëerd, waarbij de lichtbron door het oppervlak van een geverfd en ingelijst stuk canvas steekt. De lampencollectie heet Incise Paintings en is geïnspireerd door het werk van de Argentijns-Italiaanse schilder en beeldhouwer Lucio Fontana, van het begin van de vorige eeuw.

In de schilderijen die als oppervlak dienen zijn inkepingen gesneden, waarin de lamp op zijn plaats wordt gehouden. De donkere ruimtes die bij de inkepingen ontstaan als de lamp hierin zit, moet het geheel een diepte-effect geven. Het canvas is omlijst met donker eikenhout, waarmee ook de elektrische onderdelen van de lamp worden verborgen. Het licht kan worden bedient met een dimknop aan de onderzijde van het frame.

De studio Pelle wordt geleid door het echtpaar Jean en Oliver Pelle. Het idee voor Incise Paintings onstond toen ze eerder in hun showroom in Manhattan een liftschacht moesten zien te verbergen. Eerst werd besloten om met Incise Paintings alleen een stuk canvas in de kleuren van de omliggende kamer in een houten frame te plaatsen. Toen ontstond het idee om hier ook lampen aan toe te voegen.

De schilderijen komen in de kleuren ivoor, terracotta, lichtblauw en blauw-violet. De frames komen in drie verschillende maten. Het frame van 20 bij 20 centimeter bevat een lamp, het frame van 30 bij 91 centimeter twee en het frame van 122 bij 122 centimeter heeft drie lampen.

Jean en Oliver Pelle richtten hun studio in 2011 op. Aanvankelijk was hun thuisbasis in Brooklyn, waarna in 2016 naar Manhattan werd verhuisd. Incise Paintings maakte zijn debuut tijdens de editie van dit jaar van New York Design Week.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven