Japanse lakwerkkunstenaar wint Loewe Foundation Craft-prijs

De Japanse lakwerkkunstenaar Genta Ishizuka heeft de Loewe Foundation Craft-prijs gewonnen. De Loewe Foundation Craft Prijs is opgezet door artistiek directeur Jonathan Anderson namens de Spaanse studio Loewe. Het is voor de derde keer dat deze prijs is uitgereikt.

Het werk van de 29 finalisten is tot 22 juli te zien bij de beeldentuin in de Sogetsu Kaikan in Tokyo. De 29 finalisten werden door een jury van negen experts geselecteerd uit meer dan 2.500 inzendingen. De finalisten vertegenwoordigen een aantal van de meest innovatieve en technisch gezien briljante kunstenaars van vandaag de dag. Architect en industrieel ontwerper Patricia Urquiola was dit jaar werderom een van de juryleden. “Ik ben erg trots. Wij als jury zoeken naar de nieuwe grenzen binnen de ambachtskunst. We denken na hoe we deze kunstenaars onder de aandacht kunnen brengen.”

Een aantal van de finalisten zijn de Japanse metaalsmid Koichi Io, de Amerikaan Deloss Webber die met rotan werkt en de Japanse Junko Mori, die net als Koichi Io een achtergrond in metaalbewerking heeft. Sommige finalisten hebben eerder ook al eens een inzending naar de Loewe Foundation gestuurd. Alle finalisten zijn het erover eens dat het niveau dit jaar hoog ligt.

De prijswinnaar, Genta Ishizuka, werd bij zijn inzending geïnspireerd door een simpel net met sinaasappelen bij een supermarkt. Zijn creatie zoekt de grenzen op van wat mogelijk is met traditioneel lakwerk. “Ik had niet verwacht te winnen”, geeft Genta Ishizuka toe. “Ik creëerde dit werk voor deze wedstrijd. Nu wil ik slechts doorgaan met creëren en misschien een nieuwe studio zoeken.”

Bron: Architectural Digest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven