Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Resultaat van vijf jaar lang onderzoek en ontwikkeling'

's Werelds eerste collectie gemaakt van leer op basis van bladeren

De Braziliaanse Furf Design Studio heeft een collectie gepresenteerd, waarbij gebruik is gemaakt van leer op basis van bladeren. De collectie heet Autumn en is het resultaat van vijf jaar lang onderzoek en ontwikkeling. Het veganistische materiaal is ontwikkeld door een biologische leerlooierij genaamd Nova Kaeru, de enige biologische leerlooierij ter wereld. Het materiaal lijkt op dierlijk leer, maar heeft wegens de plantaardige eigenschappen bij productie een sterk verminderde CO2-uitstoot. In tegenstelling tot bij dierlijk leer kan met plantaardig leer voor CO2-uitstoot worden gecompenseerd, wegens dat planten en bladeren CO2 uit de lucht opnemen.

Het materiaal van Autumn verschilt van andere plantaardige textielsoorten. De bladeren wordt niet gecombineerd met andere vezels of polymeren, waardoor de oorspronkelijke vorm van het materiaal in het eindresultaat is terug te zien. De bladeren zijn afkomstig uit het tropisch regenwoud rondom Rio de Janeiro. De frames waar het leer mee is gecombineerd zijn vervaardigd van gerecycled staal en lopen uit op zes poten. 

Furf Design Studio beschouwt leer op basis van bladeren als een ethische en duurzame materiaalkeuze. Het Autumn-project is er dan ook op gericht om met duurzame materialen het gat te dichten tussen industriƫle en ambachtelijke vormgeving.

Meer informatie:
Furf Design Studio
contato@furf.com.br 
www.furf.com.br

Publicatiedatum: