Reudler tilt zijn ontwerpen naar hoger niveau

Ontwerper Bo Reudler probeert met al zijn ontwerpen impact te creëren. Of het nu een behang is, meubels van bamboe of een hotel in Londen. Met name zijn eco-resort in Sri Lanka is een voorbeeld van een project dat is ingebed in de lokale context. Bo betrekt de lokale bevolking bij zijn ontwerp en legt de lat voor duurzaamheid hoog. Tevens probeert hij luxe opnieuw te definiëren en de gebruiker te stimuleren zich opnieuw te verbinden met de natuur en daardoor met zichzelf. 

Donderdag 27 juni werden de Creative Heroes bekendgemaakt in Undercurrent Amsterdam. Bo Reudler was genomineerd voor de 1:10.000 Award (impact op grote sociale schaal). Het doel van deze awards is het creëren van een relevant platform voor creatieve professionals die een blijvende positieve impact voor mens, maatschappij en/of milieu weten te realiseren. 

Volgens de jury is Bo een integere ontwerper die al lang bezig is duurzaam ontwerpen naar een hoger niveau te tillen. "Zijn hele oeuvre is bijzonder waarbij hij gebruik maakt van duurzame en lokale materialen."

Shahar Livne is de uiteindelijke winnaar van deze categorie.

Meer informatie:
Bo Reudler Studio
www.boreudler.com
www.creativeheroesaward.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.