Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strijd Marius Smit tegen plastic soep beloond

Marius Smit van het snelgroeiende Plastic Whale heeft een ambitieuze missie: plasticvrij water over de hele wereld. Het blijft niet alleen bij woorden. Hij weet een beweging te laten ontstaan van burgers, bedrijven en overheden, die samen concrete resultaten willen behalen in de strijd tegen de plastic soep. Plastic Whale vist met duizenden mensen plastic afval uit de Amsterdamse grachten, en straks wereldwijd, en creëert samen met partners van dat afval nieuwe producten met een economische waarde, zoals circulair designmeubilair.

Donderdag 27 juni werden de Creative Heroes bekendgemaakt in Undercurrent Amsterdam. Marius Smit is beloond met een nominatie voor de 1:1.000.000 Award (impact op landelijke schaal). Het doel van deze awards is het creëren van een relevant platform voor creatieve professionals die een blijvende positieve impact voor mens, maatschappij en/of milieu weten te realiseren. 

Jury: ‘Hij maakt een van de grootste problemen ter wereld op een heldere manier zichtbaar en brengt mensen in beweging daar iets concreets aan te doen.’

Simone Post is de uiteindelijke winnaar van deze categorie, voor haar designbenadering van restafval. 

Meer informatie:
Plastic Whale
www.plasticwhale.com 
www.creativeheroesaward.com 

Publicatiedatum: