Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Allerarmsten in India krijgen nieuw levensperspectief

Tiny Miracles genomineerd voor award

Gisteren, donderdag 27 juni werden de winnaars van de Creative Heroes bekendgemaakt in Undercurrent Amsterdam. Het doel van deze awards is het creëren van een relevant platform voor creatieve professionals die een blijvende positieve impact voor mens, maatschappij en/of milieu weten te realiseren. De Nederlandse ontwerpstudio Tiny Miracles van Pepe Heykoop is genomineerd voor de 1:100 Award. Deze is uiteindelijk gewonnen door Pim van Baarsen en Luc van Hoeckel van Super Local. 

Al zo’n zeven jaar ontwerpt Pepe Heykoop voor het door zijn nicht opgerichte Tiny Miracles mooie producten, zoals papieren vazen en leren lampen. Deze worden vervaardigd door mensen in de allerarmste sloppenwijken van Mumbai in India. 



Tiny Miracles ontwikkelt een unieke aanpak om extreem arme gemeenschappen te helpen zelf uit de armoede te komen. Cruciaal is het werkproject van Pepe – deze mensen zijn analfabeet, hebben geen vaardigheden en leven vaak gewoon op de stoep. Het door hen laten maken van zijn ontwerpen heeft drie jaar geduurd, waarin Pepe eindeloos veel uren heeft besteed aan het aanleren van (relevante) vaardigheden en kwaliteitsnormen. Hij biedt hen werk waarbij ze een goed inkomen verdienen waarmee ze echt hun leven in eigen hand kunnen nemen: zevenhonderd mensen hebben nu bijna hun armoedecirkel doorbroken waarin ze al generaties lang vastzaten. De producten worden als plat pakketje verscheept en in twintig landen verkocht.

Een 16-koppige vakkundige jury kiest de nominaties en winnaars van de Creative Heroes Award 2019.

Volgens de jury is het een heel bijzonder project van een innemende ontwerper. "Hij bewijst dat het werkt om mensen nieuwe vaardigheden te leren om vrij simpele producten te maken in werkplaatsen in India."

Meer informatie:
Tiny Miracles - Creative Heroes Award 2019
info@tinymiracles.com
www.tinymiracles.com 
www.creativeheroesaward.com 

Foto's: Tiny Miracles

Publicatiedatum: