Medewerkers meubelgigant boos over verkoop matrassen aan opvangcentra voor migranten

Het zal je maar gebeuren als meubelbedrijf. Honderden werknemers die in staking gaan omdat je matrassen en stapelbedden hebt geleverd aan opvangcentra voor migranten aan de Amerikaanse grens. Volgens The Washington Post spreken mensen van een gruweldaad, omdat het bedrijf het met deze deal goed vindt dat mensen in kooien vast worden gehouden.

Ook het AD schrijft erover. De buitenlandredactie van genoemde krant meldt dat Meubelgigant Wayfair onder vuur ligt. 'Zowel personeel als politici zijn woedend dat het bedrijf matrassen en stapelbedden verkoopt aan controversiële opvangcentra voor migranten aan de Amerikaanse grens. Daar worden kinderen onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden. Honderden werknemers protesteren door massaal het hoofdkwartier voor de straat te verruilen. Daar hielden ze borden omhoog met teksten als ‘solidariteit met migrantengezinnen' en ‘mensen, geen gevangenissen'.'

Het AD weet verder te melden dat Wayfair online meubels verkoopt en geen uitzondering maakte toen er een bestelling binnenkwam van een dententiecentrum in Texas voor 1600 matrassen en 100 stapelbedden. 'De bestelling is bestemd voor een non-profit organisatie genaamd Baptist Child and Family Services, die op last van de federale overheid detentiekampen aan de zuidelijke grens beheert. In de plaats Carrizo Springs runt de groep een noodopvanglocatie voor kinderen die in de VS zijn aangekomen zonder ouders', aldus het AD. Lees hier het complete artikel.

Het Reformatorisch Dagblad laat weten dat Wayfair de winst van de verkoop van bedden en matrassen gedoneerd heeft aan het Rode Kruis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven