'Ook architecten kijken graag als een kind naar de wereld'

Boomhuis lijkt op elkaar gestapelde Minions

Studio Precht heeft een concept ontwikkeld voor een tekenfilmachtige boomhuis. Bert is een modulair woonconcept dat de vorm heeft van een abstracte boomstam. De verdiepingen zijn voorzien van grote ronde ramen. Hierdoor heeft Bert wat weg van op elkaar gestapelde minions, animatiefiguurtjes uit de gelijknamige film.

De modules van Bert bevatten keukens, woonruimtes, slaapkamers en badkamers, die op elkaar of naast elkaar kunnen worden geplaatst. Het concept is bedoeld om te worden vervaardigd uit hout. Dankzij een bedekking van houten bladeren past Bert beter in een bosachtige omgeving.

Precht is opgericht door het echtpaar Chris en Fei Tang Precht. Zij hebben Bert ontwikkeld voor de in kleine huizen gespecialiseerde startup Baumbau. Bij de ontwikkeling van Bert lieten ze zich inspireren door tekenfilmfiguren, zoals die uit Minions of uit Sesamstraat. De naam Bert is dan ook een verwijzing naar het gelijknamige personage uit Sesamstraat.

Het ontwerpproces voor Bert begon door een tekening van een boomhut door een kind te verbeelden. “Ongeacht of we nu jong of oud zijn, hebben ook wij als architecten een innerlijk kind dat op speelse en nieuwsgierige manier naar de wereld kijkt”, zegt Fei Tang Precht. “Die nieuwsgierigheid heeft tot Bert geleid.”

Bert is ontworpen om elders in een faciliteit te worden gecreëerd en vervolgens op locatie te worden geïnstalleerd. De modules kunnen worden gebruikt als kleine, op zichzelf staande huizen of met elkaar worden gecombineerd om woongemeenschappen te creëren. Zo zou volgens Precht het Bert-systeem kunnen worden gebruikt voor hotels in steden. Een alternatief voor hout voor de bouw van de structuur van het huis zou ook staal kunnen zijn.

De eerste modules van Bert worden in de lente van 2020 verwacht. Chris en Fei Tang Precht zijn met hun bureau gevestigd in Oostenrijk. Daarvoor hadden ze een architectenbureau in China onder de naam Penda. Eerder ontwikkelde Precht een modulair huizensysteem, dat kon worden gecombineerd met verticale teeltkassen.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven