Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verspreid over Breda, Naaldwijk en Zaandam

Winkelbelegger koopt 56 winkelpanden

De Belgische winkelbelegger Retail Estates van topman en oprichter Jan de Nys heeft liefst 56 Nederlandse winkelpanden gekocht, verspreid over Breda, Naaldwijk en Zaandam. De winkels vertegenwoordigen een totale winkeloppervlakte van 74.163 m². Het gaat hierbij om een investering van 97 miljoen euro.
De investering in Woonboulevard Breda is met 31 winkelpanden en een investering van 63,75 miljoen euro de hoeksteen van deze transactie. Samen met de eerder gekochte retailparken in 
Cruquius (in Haarlemmermeer) en Heerlen behoort het tot de top tien retailparken in Nederland.

Met een totale investering van 421,84 miljoen euro in 218 winkelpanden op 13 locaties in Nederland, heeft Retail Estates NV een leidinggevende positie tussen de institutionele beleggers in het out-of-town segment opgebouwd. Deze positie werd in april 2018 bekroond met een bijkomende beursnotering op de beurs in Amsterdam.

De investeringen zijn gespreid over de volgende locaties:

1. Breda
De transactie betreft de aankoop van 31 winkelpanden die deel uitmaken van de Woonboulevard Breda. Dit retailpark dat zich in hoofdzaak toelegt op woninginrichtingsartikelen geniet van een uitstekende locatie aan het knooppunt van diverse snelwegen. De kwaliteit van het retailpark wordt versterkt door de aanwezigheid van een groot filiaal van IKEA waardoor een regionale aantrekkingskracht gegarandeerd is. Dit IKEAfiliaal werd trouwens recent aanzienlijk uitgebreid. Het verzorgingsgebied beslaat 275.000 inwoners. De 31 winkelpanden vertegenwoordigen een verkoopoppervlakte van 39.932 m² en zijn allen verhuurd aan filiaalbedrijven

2. Naaldwijk
Het retailpark dat aangekocht werd in Naaldwijk is gelegen in de dichtbevolkte regio tussen Rotterdam en Den Haag en bedient een verzorgingsgebied van circa 135.000 inwoners. Het retailpark biedt op een verkoopoppervlakte van 19.875 m² een ruim aanbod aan woninginrichtingsgoederen verspreid over 16 winkelpanden die hoofdzakelijk verhuurd zijn aan filiaalbedrijven. Het retailpark heeft tevens een verdieping met kantoren met een oppervlakte van 1.055 m² waarvan 855 m² op heden niet verhuurd is.

3. Zaandam
Zaandam behoort tot de agglomeratie Amsterdam en beschikt over een bedrijvenzone die volledig is geëvolueerd tot een clusterlocatie met een groot aantal woninginrichtingswinkels. Deze winkelzone bedient het noord-westen van Amsterdam met circa 155.000 inwoners. Retail Estates verwerft hier 9 winkelpanden met een gezamenlijke oppervlakte van 15.054 m² die verhuurd zijn aan een aantal filiaalbedrijven en KMO's.

Per 31 maart 2019 heeft Retail Estates nv 906 panden in portefeuille met een winkeloppervlakte van 1.049.101 m2. De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt op 31 maart 2019 98,28% ten opzichte van 98,11% op 31 maart 2018. De reële waarde van de geconsolideerde vastgoedportefeuille van Retail Estates nv per 31 maart 2019 wordt door de onafhankelijke vastgoeddeskundigen geschat 1.529.629 miljoen euro.

Meer informatie:
Retail Estates
www.retailestates.com

Publicatiedatum: