TEAM 7 design van Dominik Tesseraux:

'De discrete elegantie van filigno'

Meubelontwerper Dominik Tesseraux heeft voor de Oostenrijkse producent van designmeubilair het beste van zichzelf gegeven met de filigno collectie. De naam van de collectie refereert aan het Italiaanse 'legno' of hout, want net als alle TEAM 7 creaties is elk meubelstuk gemaakt van uitsluitend natuurlijk hout, eventueel in combinatie met andere natuurlijke materialen als glas, keramiek en metaal.

Tesseraux is een ontwerper die op zoek gaat naar de emotionele meerwaarde in een ontwerp. Hij werkt met strak getekende basisvolumes die passen in sobere moderne interieurs, maar met veel oog voor warme materialen en comfort. Een ontwerp van Tesseraux ziet er niet alleen knap ontworpen uit, het voelt ook zo aan. De haptiek, de ervaring bij het aanraken, is een belangrijk gegeven voor deze Duitse designer.

Voor een ontwerper als Tesseraux bieden de radicaal duurzame koers van TEAM 7 en de ongeëvenaarde knowhow op het gebied van houtbewerking een grote meerwaarde die bijzondere ontwerpen toelaat. Alleen TEAM 7 beschikt over de gepatenteerde technologie om drielaagsplaten van massief hout te produceren met een dikte van slechts 12 mm, waardoor de filigno collectie er heel fijn en licht uitziet.
Toch zijn deze platen bijzonder sterk, vormvast en openporig afgewerkt. Zo voel je de prettige warmte van hout bij elke aanraking - een ervaring die geen enkel ander materiaal kan bieden.

Ontworpen voor de toekomst
Het filigno programma is een paar jaar geleden begonnen met een zeer succesvolle keuken, waarin het kookeiland tegelijk fungeert als een sideboard die aansluit bij de filigno meubelen voor de woonkamer. Doorgedreven integratie voor open interieurs is kenmerkend voor filigno, wat helemaal past in de filosofie van TEAM 7.
Bovendien is deze integratie van woonfuncties bij TEAM 7 niet beperkt tot één collectie. Zo passen ook de cubus pure en cubus programma's - ontwerpen van Sebastian Desch - perfect bij de filigno lijn.
Voor de gebruiker betekent dit een enorme keuzewaaier. Vanuit een paar basiscollecties kan je je interieur volledig naar smaak plannen en laten uitvoeren. Er is keuze uit zes Europese houtsoorten - afkomstig uit duurzaam beheerde bossen - combinaties met gekleurd glas, keramiek enzovoorts. En het is niet omdat je een 100 % duurzaam meubel in huis haalt, dat er concessies zijn gemaakt wat betreft ergonomie of design. De kastinterieurs, interne indelingen en accessoires zijn bij TEAM 7 van weergaloze kwaliteit. En qua design heeft TEAM 7 momenteel al afgerond vijftig internationale bekroningen op zijn naam staan.

Nieuw filigno meubilair voor de leefruimte
Legplanken
Legplanken in verschillende vormen bieden open opbergruimte. De L-,C-, en U-vormige legplanken kunnen in diverse maten vrij gepland worden. De achterwand, dikker voor wandmontage, is aan de zijkanten afgeschuind om het karakteristieke 12 mm dunne uiterlijk te behouden. Een borstel compenseert oneffenheden in de muur. Indirecte ledverlichting is als optie mogelijk.

filigno shelving
Wandpanelen met legplanken boven elkaar kunnen zelfs tot aan het plafond worden gepland, volledig open of gedeeltelijk met opbergruimte.

Onderstel
Nieuwe houten wangen als onderstel geven filigno meubelen een solide, stabiele basis. Als alternatief kunnen filigno meubelen met een cubus pure metalen onderstel, een terugspringende sokkel of wandgemonteerd worden uitgevoerd.

Houttekening
Met filigno kunnen houten fronten consequent met verticale of horizontale houttekening worden uitgevoerd. Dit betekent dat ook combinaties van laden en draaideuren met een doorlopende houttekening mogelijk zijn.

Greep
Natuurlijke houten fronten kunnen worden uitgevoerd met houten grepen. Een lichte uitfrezing aan de onderzijde maakt ze aangenaam hanteerbaar.

Planningsvrijheid
Net als cubus en cubus pure kan filigno living individueel worden gepland met talrijke hoogtes, breedtes en dieptes uit het TEAM 7 corpussysteem. Naast de verschillende houtsoorten zijn de fronten van draaideuren, luiken en kleppen ook verkrijgbaar in gekleurd glas of keramiek.

Meer informatie:
TEAM7
www.team7-design.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven