Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van zoete algen beignets tot hypergepersonaliseerde hotelruimtes

Hoe zien hotels er over 100 jaar uit?

Bedden die direct in banken veranderen, holografische fitnesstrainers. Hoe zien hotels er over 100 jaar uit. Wereldberoemde futuroloog en universitair docent Gerd Leonhard heeft in zijn kristallen bol bekeken. 

Over 100 jaar lijkt het erop dat alle hotels vijf-sterren ratings van klanten zullen ontvangen. Dat komt omdat volgens een rapport over hoe hotels eruit zullen zien in het jaar 2119, 'elk gedeelte van het hotel onmiddellijk zal veranderen in de perfecte, hyper-gepersonaliseerde ruimte van een gast'.

En hoe dit gebeurt? Dankzij 'individuele data-inzichten, opgedaan met ingesloten chiptechnologie [in de huid]' die naar het hotel zal stralen, zodat de ruimte gereed is op het moment dat een gast binnenkomt '.

Het rapport is uitgegeven door Hilton om haar 100e verjaardag te vieren in samenwerking met de wereldberoemde Duitse futuroloog en universitair docent Gerd Leonhard en andere vooruitstrevende denkers. Het rapport geeft enkele voorbeelden wat het betekent in de 'perfecte ruimte' te leven.

Bedden die direct in banken veranderen, holografische fitnesstrainers en keverbolognezen. Ook de maaltijden zullen 3D geprint worden en natuurlijk gemaakt worden van planten en insecten. Gerechten aan de horizon zijn 'beignets van zoete algen, kever bolognese, planktonpasteien en rupsspiesjes'. 

Denk aan verstrooid landschap voor liefhebbers van de ruimte, weidse uitzichten op vermoeide stadsbewoners of safarivertoningen voor avonturiers', zegt hij. 'De lobby roept alles op, van een rustige spa tot een bruisende bar, die elke gast het perfecte, persoonlijke welkom geeft. 
'Als we een gastenkamer binnenkomen, kunnen vermoeide zakenreizigers die al weken op pad zijn, de ruimte thuis zien veranderen in hun eigen slaapkamer. Bellen naar huis krijgt een geheel nieuwe betekenis, waarbij familieleden via hologram verschijnen om in te checken op de dag. Avontuurlijke reizigers die ernaar verlangen om de stranden van vervlogen tijden te zien, slapen in een hangmat, zacht zand dat het tapijt tussen hun tenen vormt. Kleine ruimtes zullen veranderen in paleisachtige suites om een ​​decadente luxe-ervaring te bieden.'

Het rapport vervolgt: 'Technologie zorgt voor automatische evolutie, wat betekent dat elke aanpassing en inrichting voortdurend wordt bijgewerkt om te beantwoorden aan de realtime behoeften en ontwerpvoorkeuren van een individu.'

En de hotelexperts merken op dat 'duurzaamheid zal worden ingebakken in alles wat te maken heeft met het ontwerp van een hotel - van weerbestendige koepels tot gebouwen gemaakt van oceaangebaggerd plastic'.

Bron: Dailymail


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven