Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Russisch restaurant, dat ontworpen is door New Yorkse studio

'Details in ontwerp zorgen voor continuïteit tussen verschillende kamers'

De in New York gevestigde ontwerpstudio Asthetíque heeft een restaurant in Moskou ontwikkeld. Deze horecagelegenheid heet The Y en is geïnspireerd op de stijl uit films van regisseur Wes Anderson.

The Y bevindt zich in de relatief nieuwe wijk Hamovniki. Het restaurant heeft twee verdiepingen, die dankzij een zacht kleurenpalet en een eclectische combinatie in de architectuur een theatrale indruk wekken.

De eigenaar, Kira Baybakova, wil zich met The Y richten op de jonge gezinnen die in de wijk leven. De begane grond bevat een café en een gemoedelijke dinerruimte die geschikt is voor kinderen. De eerste verdieping is iets formeler ingericht met een dinerkamer, een aparte bar en meerdere ruimtes voor meer privacy.

Het restaurant wordt verder gekenmerkt door een hoog plafond, koepelvormige lampen en een open keuken met glazen en metalen bogen. Mede dankzij de mintgroene vloer van de dinerkamer wekt de keuken het idee op van een teeltkas. De vormgeving van de afzonderlijke kamers is zo ontworpen dat ze een contrast vormen met de aangrenzende kamers.

“Het concept van elke kamer verloopt in de volgende kamer. Dit begint bij de begane grond, loopt dan door naar het café en dan door naar de eerste verdieping”, leggen de ontwerpers Alina Pimkina and Julien Albertini van Asthetíque uit. Details in het ontwerp zorgen voor continuïteit tussen de verschillende kamers. Dit betreft onder andere de bronzen afwerkingen, het servies en in het algemeen het effect van de verlichting.

Asthetique is onder andere gespecialiseerd in interieurontwerp voor het hogere marktsegment van de horeca. Het bureau heeft een kantoor in Rusland, waarvandaan al meerdere restaurantprojecten zijn voltooid.

Meer informatie:
Asthetique
www.asthetique.com

Bron: Dezeen

Publicatiedatum: