Met liefst 14,6% behoort ons land tot grootste dalers

Verkoop parket loopt steeds verder terug

De Europese federatie van de parketindustrie meldt dat de verkoop van parket in de Europese landen in 2018 met 2,3% afgenomen is  vergelijking met het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van bedrijven die aangesloten zijn bij de federatie. 

Na een groei van jaren en stabilisatie is dit de eerste keer dat er een afname wordt gemeld. De Benelux, Duitsland en Zwitserland laten, naast Scandinavië, een zichtbare daling zien. Opvallend is de daling in Nederland, met liefst 14,6% behoort ons land tot grootste dalers. De parketproductie daalde in het algemeen in Europa met 1,3%, naast een daling van 8,1% in Nederland.

''Wat betreft de parketproductie per type parket geeft de federatie aan dat het al sinds 2010 bestaande beeld bevestigd wordt. Meerlaags parket heeft in de productie het grootste aandeel (van 82%), dat 1% groei inhoudt ten opzichte van 2017. Hierna volgt massief parket met 17%. 1% van de productie wordt ingenomen door mozaïek, een daling van 1% ten opzichte van 2017. Qua houtsoorten is vooral eiken populair, het neemt 80,3% van het geproduceerde parket op zich. Tropische houtsoorten nemen 3,7% van de productie in en essen en beuken representeren respectievelijk 6,8% en 2,1% van de markt", meldt het Parketblad. 

In Duitsland, dat tot de belangrijkste Europese parketmarkt behoort, is de vraag naar parket juist toegenomen. Er is daar echter nog veel concurrentie van bijvoorbeeld de LVT houtachtige vloeren. 

Meer informatie:
European Federation of the Parquet Industry
www.parquet.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven