Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Janwillem Compaijen: "Dankzij doorzettingsvermogen FNV-leden"

Directie van Forbo-Novilon door de knieën, stakende werknemers krijgen 4% meer loon

De medewerkers van Forbo-Novilon in Coevorden zijn donderdagavond 20 juni akkoord gegaan met een nieuw eindbod voor hun cao. Daardoor krijgen ze in 2019 een loonsverhoging van 4%. Per 1 januari 2019 stijgt het loon met 3%, gevolgd door nog een stijging van 1% per 1 juli 2019.

Op 1 juli 2020 stijgt het loon nogmaals met 2,5% in de tweejarige cao. De staking voor onbepaalde tijd is daarmee beeindigd, vrijdag gaan de medewerkers na een staking van tien dagen weer aan de slag.

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie: "Staken heeft nut, en ook een loonsverhoging van 4% is haalbaar. Dat zien we nu bij Forbo-Novilon in Coevorden en zagen we al eerder bij andere industriebedrijven. Dankzij het doorzettingsvermogen van de leden en hun duidelijke roep om waardering, heeft de directie hen uiteindelijk gelijk gegeven. Donderdagavond is het voorstel dan ook in overgrote meerderheid aangenomen."

De fabriek van Forbo-Novilon in Coevorden lag al stil vanaf Pinkstermaandag 22.00 uur. In de nieuwe cao zijn nog meer afspraken gemaakt. Zo wordt de resultaatafhankelijke uitkering nu hoofdelijk verdeeld over alle medewerkers en krijgen medewerkers die promotie maken, het jaar erna gewoon een tredeverhoging.

Forbo Flooring Assendelft
De medewerkers in Assendelft van Forbo Flooring hebben ook een nieuw eindbod gekregen voor hun cao. Vandaag (21 juni) stemmen de vakbondsleden over hun cao. Mochten ze ook akkoord gaan, dan stopt hun staking ook en wordt er vanaf vrijdagmiddag weer gewerkt. In de week voor het Pinksterweekend werd bij die fabriek 48 uur gestaakt, gevolgd door estafettestakingen waarbij van dinsdag tot en met vrijdag 14 juni iedere dag een andere afdeling eruit lag en daarna werd ook bij Forbo Flooring voor onbepaalde tijd gestaakt.  

De cao van Forbo-Novilon geldt voor de 400 medewerkers van de fabriek in Coevorden. De cao van Forbo Flooring, de marktleider in vloerbedekking, geldt voor de 550 medewerkers van de fabriek in Assendelft. 

Publicatiedatum: