Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

''Ik wilde hout verlichten zodat de nerven zichtbaar zijn''

Tijdens het evenement ICFF in New York introduceerde het merk Cerno de lampencollectie Penna van ontwerper Nick Sheridan. Penna combineert verschillende materiaalsoorten, zoals hout, brons en leer om zo een elegante lamp te creëren.

De Penna heeft een langgerekte vorm, bestaande uit een kast van walnoothout. De kast wordt opgehangen aan stroken van leer en bevat details van brons. In plaats van dat bevestigingspunten en de fitting van de lamp onzichtbaar worden verwerkt, vormen ze bij de Penna juist een duidelijk onderdeel van de esthetiek van het model.

“Bij het ontwerp van Penna wilde ik het hout verlichten, zodat de nerven van het hout door lineaire lichtbron goed te zien zijn. De lichtbron verspreidt een grote hoeveelheid diffuus licht, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van verdere lichtpunten”, aldus Nick Sheridan. “De manier waarop de schuine randen van het hout de leren stroken imiteren zorgt voor harmonie en balans in het silhouet van de Penna.”

De Penna-collectie heeft naast de hanglamp ook een muurlamp, die beiden zowel in commerciële als particuliere omgevingen te gebruiken zijn. De hanglamp is beschikbaar in twee verschillende formaten en in twee afwerkingen, met natuurlijk walnoothout of donker walnoothout.

Meer informatie:
Cerno
www.cernogroup.com 

Publicatiedatum: