BNA benoemt creatieve ondernemer als voorzitter

Francesco Veenstra, mede-oprichter van het Delftse architectenbureau Vakwerk, is door het BNA-Bestuur benoemd tot voorzitter. Veenstra is opgegroeid en gevormd binnen Meca­noo architecten in Delft, waar hij als ontwerper en later als architect en partner werkzaam is geweest. Vanaf 2017 is hij werkzaam als mede-oprichter van Vakwerk. Zijn voorzitterschap - voor een periode van twee jaar - start op 1 juli.

Bijna 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

BNA-directeur Fred Schoorl is blij dat Veenstra de voorzittershamer overneemt van Nathalie de Vries: "Francesco is behalve een gepassioneerde architect ook een creatieve ondernemer met een interessante carrière: van starter tot ervaren, internationaal werkend architect en partner in een gerenommeerd bureau, met nu een eigentijdse start-up met Vakwerk. Daarmee verwelkomen we een kenner en opiniërend persoon, met veel relevante ervaring en hart voor de BNA. Daar zijn we heel blij mee.”

Francesco Veenstra “Ik vind het bijzonder eervol om de komende periode als BNA-voorzitter de Nederlandse architectenbranche te vertegenwoordigen en het belang van architectuur en de waarde van de architect nog steviger op de maatschappelijke en bouwagenda te zetten. Architecten leveren een onbetwiste bijdrage aan een duurzame leefomgeving, een meerwaarde die het waard is om te promoten. Ik zet mij daar graag en met veel energie voor in.”

Meer informatie: www.bna.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.