Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook trapleuningenfabriek Fremeyer in Hoorn in andere handen

Grootste trappenfabriek van Nederland verkocht

Anders Invest heeft op 15 mei VIOS Houttechniek met vestigingen in Driebruggen, Hoorn en Doetinchem overgenomen. VIOS, opgericht in 1914 en inmiddels nummer 1 in Nederland in de productie en verkoop van houten woningtrappen, heeft een omzet van € 25-30 miljoen en biedt werk aan ruim 150 mensen. Het is voor Anders Invest de 15e onderneming in haar industrieportfolio.

VIOS is marktleider in Nederland op het gebied van engineering, productie en montage van seriematige maatwerk trappen voor de woningbouw. De onderneming heeft de meeste grote, middelgrote en kleinere bouwondernemingen als klant. VIOS is steeds nauwer betrokken bij het bouwproces zodat de juiste trap op het juiste moment gemonteerd wordt en de afbouw van de woning tijdig doorgang kan vinden. Ook aan de verkoopkant is VIOS geïntegreerd met de aannemers en ontwikkelaars met online-tools waarmee huizenkopers hun trap kunnen configureren. Naast seriematig geproduceerde trappen maakt VIOS exclusieve trappen op maat inclusief aftimmering, traphekken en trapleuningen.

Trapleuningenfabriek Fremeyer in Hoorn maakt eveneens onderdeel uit van de transactie. In Doetinchem beschikt VIOS over een derde vestiging met showroom waar verschillende luxe trappen te zien zijn. In toenemende mate inspireert VIOS haar klanten en eindgebruikers in de toepassing van hoogwaardigere trappen, afwerking en verschillende opties. VIOS beschikt in haar fabriek in Driebruggen over een modern en geautomatiseerd machinepark waardoor een trap zeer efficient van tekening naar eindproduct wordt verwerkt.

De aandelen zijn overgenomen van directeuren Hans Diekema en Jaap Mullié, beiden waren sinds 2003 eigenaar van VIOS. Anders Invest doet de overname samen met aantredend directeur Dirk Bergman die een minderheidsbelang verwerft. Dirk heeft ruime ervaring in directieposities bij hout- en bouwmaterialen ondernemingen. In zijn meest recente rol was Dirk actief als CEO van Deli Home.

VIOS heeft in de afgelopen 10 jaar een leidende positie in de markt verworven door autonome groei en door verschillende overnames van kleinere trappenfabrieken. Door de toenemende eisen aan bouwprocessen, solide vooruitzichten voor het aantal op te leveren nieuwbouwwoningen en de consument die steeds meer maatwerk verwacht ziet de onderneming voldoende kansen voor verdere groei. VIOS kenmerkt zich door een plezierige organisatiecultuur met loyale medewerkers met aandacht voor kwaliteit en vakmanschap. Anders Invest en Dirk Bergman verheugen zich om met hen een succesvolle nieuwe periode toe te voegen aan de geschiedenis van de onderneming.

Meer informatie:
VIOS Houttechniek
www.vios.nl

Publicatiedatum: