'Belangrijkste Europese architectuurprijs voor zorgomgevingen'

EGM Architecten wint prijs Interior Design & Arts

Het door EGM Architecten ontworpen Erasmus Medisch Centrum is onlangs in de prijzen gevallen. Het ontwerp werd verkozen tot categoriewinnaar ‘Interior Design and Arts’ tijdens de prijsuitreiking van de European Healthcare Design Awards in Londen.
"De prijs is de belangrijkste Europese architectuurprijs voor zorgomgevingen. En wordt toegekend aan het meest inspirerende project dat op uitzonderlijke wijze een empathische en meelevende zorgomgeving creëert die de waarden van de zorgverlener weerspiegelt door de geïntegreerde toepassing van interieurontwerp en (beeldende) kunst", staat op de website van EGM Architecten te lezen.

Het interieur van het nieuwe complex krijgt de erkenning voor het op alle schaalniveaus succesvol tastbaar maken van een Healing Environment. Een gebouw waarbinnen met de juiste afwisseling van vormen, materialen en kleuren en de natuurlijke en grootschalige invoeging van groen en kunst een gezond gebouw is gerealiseerd.
De prijs werd uitgereikt door Alexandra Coulter in Londen. "Dit is een inspirerend project dat exceptionele kwaliteiten toont", zegt Coulter.

Het belang van kunst
Kunst heeft een heilzame rol binnen het Erasmus MC. Kunst creëert een warm welkom, afleiding van stress en verdriet en bekleedt een rol in de bewegwijzering. Het Erasmus MC, haar kunstcommissie en EGM hebben kunst op natuurlijke wijze geïntegreerd in het medisch centrum; veel kunstwerken werden geselecteerd uit de bestaande verzameling en kregen een nieuwe plaats. Zoals het werk van Stephan Balkenhol dat uit de oude plantaan van het Coolsingel Ziekenhuis is gemaakt. Of het reusachtige gezicht gemaakt door Jaume Plensa in de binnenstraat en ‘KIT’ van de Rotterdamse houtkunstenaar Ron van de Ende bij de hoofdingang.

Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam, ontving prijzen voor de daktuin, een eervolle vermelding bij de Dutch Daylight Award en is categoriewinnaar ‘Stimulerende Omgevingen’ van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019.

Meer informatie:
EGM Architecten
Wilgenbos 20
3311 JX Dordrecht
info@egm.nl
www.egm.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven