"Waar licht is, kan nu draadloze communicatie zijn"

Signify komt met nieuwe reeks LiFi systemen

Signify heeft woensdag een nieuwe reeks LiFi-systemen gelanceerd. Het assortiment van het merk Trulifi maakt gebruik van bestaande en toekomstige professionele armaturen. "In plaats van het gebruik van radiosignalen zoals WiFi, 4G/5G, Bluetooth) maakt Trulifi gebruik van lichtgolven om betrouwbare, veilige draadloze tweewegcommunicatie mogelijk te maken.
Trulifi maakt gebruik van optische draadloze transceivertechnologie, ingebouwd of achteraf ingebouwd in Philips-armaturen. Dit betekent dat klanten hun bestaande verlichtingsinfrastructuur niet hoeven te rippen en vervangen om een ​​goede licht- en draadloze verbinding van hoge kwaliteit te ontvangen", vertelt een woordvoerder van Signify. 

Het nieuwe assortiment omvat Trulifi-armaturen met draadloze connectiviteit met snelheden tot 150 megabits per seconde (Mbps) over grote ruimtes, zoals vergaderruimtes en kantoorverdiepingen. Er is een naadloze overdracht tussen elke Trulifi-armatuur waardoor gebruikers rond kunnen dwalen. De snelheid is snel genoeg om tegelijkertijd 30 1080p HDTV-films te streamen. Een USB-toegangssleutel, aangesloten op een laptop, is nodig om het LiFi-signaal te ontvangen en werkt als een zender om gegevens terug naar de armatuur te sturen.

Het assortiment omvat ook een vast punt-naar-puntsysteem, tot 250 Mbps snelheid, dat werkt als een draadloze kabel, ideaal om apparaten aan te sluiten. Mogelijke toepassingen zijn het verbinden van robots of machines in radiofrequentie (RF) ruwe omgevingen zoals industriële installaties, of ziekenhuizen waar RF-communicatie niet is toegestaan, of waar het nodig is om grote databestanden veilig en snel te verzenden en ontvangen.

"Trulifi onderstreept onze strategie om het potentieel van licht te ontsluiten voor nieuwe snelgroeiende markten. Door onze wereldwijde aanwezigheid, grote installed base en kennis van de sector zullen we bestaande en nieuwe klanten helpen hun verlichtingsinfrastructuren te gebruiken om betrouwbare, veilige, snelle draadloze communicatie te ontvangen tegen een zeer concurrerend prijsniveau. Waar licht is, kan er nu draadloze communicatie zijn", vertelt Olivia Qiu, chief innovation officer bij Signify.

Meer informatie:
Signify
www.signify.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven