Bedmodemerk Vandyck krijgt tik op de vingers

Bedmodespecialist Van Dyck heeft zich niet genoeg ingespannen om eventuele misstanden bij leveranciers in beeld te krijgen. Die conclusie trekt de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.
Genoemde commissie heeft voor het eerst in haar bestaan uitspraken gedaan in twee geschillen. Die waren aangedragen door partijen in het convenant en betroffen de bedrijven Manderley Fashion B.V. en Corn. Van Dijk B.V. (Vandyck), die beide het convenant hebben ondertekend.

Het Convenant Duurzame Kleding is in 2016 ondertekend met als doel om in textiel producerende landen kinderarbeid uit te bannen, de veiligheid en gelijkheid van werknemers te verbeteren en milieuverontreiniging en dierenleed te voorkomen. Bij het convenant zijn inmiddels ruim 90 merken aangesloten, waaronder Van Dijk B.V. Deze deelname is echter niet vrijblijvend. Van bedrijven wordt voldoende commitment verwacht om het verschil te maken. Daar is de klachten- en geschillencommissie waakzaam op.

Partijen in het convenant betreuren dat de inzet van de commissie nodig is, zeker gezien zoveel andere deelnemende bedrijven de gevraagde inspanningen wél kunnen leveren.

De commissie oordeelt dat Van Dijk structureel niet heeft voldaan aan de eisen die in het convenant staan. Lees hier de uitspraak.
Naar aanleiding van de procedure heeft het bedrijf aangegeven alsnog te willen blijven deelnemen aan het convenant. Lees hier de verklaring van Van Dijk. Het secretariaat van het convenant onderhoudt hierover contact met Van Dijk.

Van Dijk bestaat sinds 1923. In dat jaar opende Cornelis van Dijk aan de Naarderstraat in Hilversum een karakteristiek pakhuis vol huishoudtextiel, samen met zijn zoons ingekocht over de hele wereld. Vandaag de dag geeft de vierde generatie Van Dijk leiding aan het meer dan negentig jaar oude familiebedrijf. De uitgebreide collectie bedmode, badgoed, dekbedden en kussens is wereldwijd verkrijgbaar. Vandyck staat voor kwalitatief hoogwaardige bed- en badtextielproducten gemaakt van natuurlijke materialen met een onderscheidend en toonaangevend design. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven