Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het enige waar je zelf aan hoeft te denken is je tandenborstel"

KarTent maakt recyclebare tent voor festivals

KarTent bestaat uit een jong team creatievelingen dat nieuwe concepten bedenkt en uitvoert. Het is begonnen met het ontwerp van de KarTent, een festivaltent gemaakt van karton die sterk genoeg is om de regen te trotseren. "Elk jaar laat een op de vier festivalbezoekers zijn tent achter. Best begrijpelijk, je bent moe en brak. Het laatste waar je zin in hebt is een tent opbreken en mee naar huis slepen. Maar per jaar gaan er daardoor 25.000 tenten naar de vuilstort. En dat is natuurlijk slecht voor het milieu. Daarom bedachten wij een oplossing: de KarTent", vertellen oprichters Jan en Wout.



De KarTent is een festivaltent volledig gemaakt van karton. Daardoor is hij 100% recyclebaar. Bovendien is de CO2 uitstoot tijdens de productie van de KarTent veel minder dan bij een gewone tent.
De tent is gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort zodat hij waterdicht is. Ook het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat het onvoorspelbare Nederlandse weer niet zo snel tot problemen zal leiden. Het materiaal blokkeert het zonlicht waardoor het binnen koel blijft. Ook kan op de tent getekend of geschilderd worden.



KarTent vervolgt: "Wij zorgen ervoor dat de tenten terechtkomen op de festivals én daar worden opgezet. Het enige waar je als bezoekers zelf aan hoeft te denken is je tandenborstel. Je kunt met twee personen in de tent slapen en er is genoeg plek voor je spullen."  

De tent is niet herbruikbaar, dus besloot KarTent om van het overige karton zelf nieuwe producten te gaan maken. Bijvoorbeeld een kartonnen kliko: de KarBin of lampen, stoelen of accessoires.

Meer informatie:
KarTent
info@kartent.com
www.kartent.com

Publicatiedatum: