Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO Antoine Brouwer lovend over nieuwe 'fonQ in huis’-app:

“Retouren zullen afnemen, omdat klanten een betere voorstelling hebben van het product”

In samenwerking met applicatieontwikkelaar ConfigWise heeft fonQ vorige maand een AR-app gelanceerd. De 'fonQ in huis-app maakt het mogelijk producten in eigen woonomgeving te bekijken. De resultaten van de eerste twee weken met de categorie stoelen geven signaal voor conversieverhoging tot 16 procent. Het is een eerste oplevering met minimale functionaliteiten die verder wordt doorontwikkeld.

Een op 10 productpagina-bezoekers maakt gebruikt van AR-app
In de huidige ‘Geef je huis wat fonQ’-campagne richt de online winkel zich op het wegnemen van onzekerheden die spelen bij het inrichten van je huis. Met de AR-app wil fonQ het winkelen voor in en om het huis makkelijker en leuker maken. Inmiddels zijn zo’n 400 stoelen van o.a. HKliving en Woood in 3D te bekijken en in eigen woonomgeving te testen op kleur en omvang. Ruim 10 procent van de bezoekers die deze productpagina’s op hun smartphone bekijkt, maakt van de 3D-functionaliteit gebruik.

"We zijn de pilot gestart met stoelen, omdat we uit onderzoek weten dat dit voor klanten een complex product is om aan te schaffen. Zelf heb ik recent een huis gekocht, dat ik aan het inrichten ben. Ook ik ervaar hoe lastig het is om bijvoorbeeld de grootte van het product in te schatten en een voorstelling te maken van hoe het in mijn huis zal staan. Met de fonQ in huis-app projecteer je eenvoudig een stoel aan je eigen eettafel. Hierdoor kun je als klant een meer overwogen keuze maken", licht Antoine Brouwer, CEO van fonQ, toe.

Online meubelbranche
De app is ontwikkeld door ConfigWise. Dit platform maakt het voor retailers en fabrikanten mogelijk om producten in 3D te modelleren. fonQ is de launching partner van ConfigWise.
"Wij zijn met ConfigWise een samenwerking aangegaan, omdat wij net als zij geloven in de waarde van AR bij het aanschaffen van meubels. Het is een ontwikkeling die de online groei in Home & Living gaat versnellen. Doordat klanten met de app een betere voorstelling kunnen maken van het product zullen retouren ook afnemen. Op deze manier dragen we zorg voor een duurzamer shopproces. Dit moet nog langer getest worden, maar de eerste resultaten zijn positief en geven signaal voor een verdere investering", voegt Brouwer toe. De online winkel opende begin juni een nieuw, duurzaam distributiecentrum en kantoor in Utrecht.

Meer informatie:
fonQ
Reactorweg 53
3542 AD Utrecht 
info@fonq.nl
www.fonq.nl

Publicatiedatum: