Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar Robert Schellekens: ''Delen is vermenigvuldigen''

Eén blik verf goed voor liters schoon water

Wat begon met een verfwinkel in Bussum is in nog geen tien jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen verf- en lifestylelabel, dat inmiddels al meer dan een half miljoen liter Vestingh verf heeft verkocht. Sinds de opening in 2010 is Vestingh Paint & Craft niet alleen dé verfspeciaalzaak van het Gooi en omstreken, maar door de verhuizing een paar jaar later naar een groter pand van 400 m2 weten mensen vanuit heel Nederland – van Groningen tot Maastricht – de weg naar Bussum te vinden.
In de inspirerende conceptstore aan de Huizerweg 29 én in de webshop worden enkel kwaliteitsverven verkocht, zoals de twee succesvolle huismerken LAB ECO Wallpaint en Vestingh, maar ook Farrow & Ball, Little Greene en Pure & Original. Professionele schilders kunnen er tevens terecht voor Sigma en Sikkens. Alle verven kunnen in alle kleuren worden gemengd.

Goede koffie en goed advies
"Het is misschien een cliché, maar persoonlijke service en aandacht vind ik oprecht het belangrijkst", zegt Robert Schellekens (1982), oprichter-eigenaar van Vestingh. "Als mensen verliefd worden op een kleur in onze webshop en die voor de zekerheid in het echt willen bekijken, dan willen wij dat ze zich hier welkom voelen, met een goede kop koffie én goed advies.
Wij versturen trouwens ook met groot plezier onze handgeschilderde stalen en samplepotjes per post. Met Vestingh Projecten nemen wij al het werk uit handen, van een kamer verven tot complete verbouwingen en complete interieurs inrichten."

5 voor 1
Misschien wel het meest trots is Robert op zijn LAB ECO Wallpaint. Deze innovatieve collectie matte muurverf is nog geen jaar oud en nu al een succes. De milieuvriendelijke, schrobvaste verf zonder giftige stoffen voldoet aan het Franse A+ label, waardoor hij veilig is voor gebruik in onder andere kinder- en ziekenhuiskamers. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en industrieel erfgoed. Zo liet Robert de deuren, muren en tegels scannen van de monumentale krachtcentrale in Huizen om de unieke kleuren ervan om te zetten in een al even unieke verflijn.


Links eigenaar Robert Schellekens en rechts kinderen uit India met shirts aan van de Vestingh Foundation.

"Met LAB ECO Wallpaint financieren we de Vestingh Foundation, onze stichting die zorgt voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. We werken volgens het principe ‘5 for 1’: vijf liter LAB ECO Wallpaint, dat is één blik, voorziet één persoon op duurzame wijze van schoon water. Daarbij gaan we een langdurige relatie met de lokale bevolking aan: er wordt geïnvesteerd in training, geld gereserveerd voor onderhoud en de bevolking doet zelf een bijdrage in geld en/of arbeid. Dat schept een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarnaast garandeert de Vestingh Foundation dat de watervoorziening minstens tien jaar in stand blijft.’ Liefde en energie dichter bij huis zorgt LAB ECO Wallpaint op een heel andere manier voor een mooiere wereld. De kleurenwaaiers van de collectie worden gemaakt in sociale werkplaatsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle 48 kleuren (dit jaar komen er twaalf nieuwe tinten bij) worden met de hand op vellen stevig papier geverfd die vervolgens kleingesneden en aan elkaar geregen worden – met groot plezier en tot grote voldoening van de medewerkers.''

Robert: ‘'Waarom ik op deze manier werk? Delen is vermenigvuldigen, dat geloof ik echt. Als je ergens liefde en energie instopt, krijg je dat op zoveel manieren terug. Ik vond het een mooie gedachte dat je met verf op waterbasis ergens anders voor schoon drinkwater zorgt. Door dit te doen ontmoet ik mensen die ik anders nooit zou zijn tegengekomen en kom ik op plekken die ik zelf nooit bedacht zou hebben. ''


Rechts één van de bewoonster van het dorp waar dit jaar hopelijk ook een waterinstallatie geplaatst gaat worden. 

Bezoek projecten India
Robert is laatst samen met zijn vrouw Ellen naar India geweest om met eigen ogen te zien hoe het geld van de Vestingh Foundation wordt besteed. Robert: ''Inmiddels hebben we twee zuiveringsinstallaties kunnen bouwen, allebei bij een school. Daar ben ik zo trots op. We hopen dit jaar nog een complete waterinstallatie te kunnen plaatsen in een dorp.''

Meer informatie:
De Vestingh
info@devestingh.nl  
www.vestingh.nl

Tekst met medewerking van Bartjan Bouman