Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van werfkelder tot 33 vestigingen

Grondlegger Dille & Kamille overleden

De oprichter en eigenaar van winkelketen Dille & Kamille is vorige week overleden. Freek Kamerling werd 78 jaar.

Kamerling begon in 1974 in een werfkelder in Utrecht met de huis-, keuken- en tuinwinkel en groeide uit tot een inspirerende man met innovatieve ideen en een eigen filosofie. Zo is hij begonnen met het bedenken van een vervanger voor de plastic tas waarna de katoenen Dille & Kamille tas op de markt kwam. Deze is nu niet meer weg te denken. ''Het zit gewoon in het dna van ons bedrijf." 


Het allereerste pand van Dille & Kamille in Utrecht.

Na de eerste winkel in 1974 breidde het netwerk snel uit. Zo kwamen er winkels in Den Haag, Arnhem en Rotterdam. In de jaren tachtig leidde deze snelle groei echter voor problemen en moest Kamerling het bedrijf verkopen. Hij ging in die periode wel door met de winkel in Antwerpen, om daarnaast als advocaat aan de slag te gaan.

RTLZ: ''Hij bleef geloven in zijn droom om een winkel neer te zetten die gericht was op natuurlijke eenvoud. In 2004 kocht hij daarom op 64-jarige leeftijd het bedrijf terug, om het verder uit te bouwen. In 2013 deed hij afstand van zijn positie als topman, al bleef hij tot kort voor zijn dood nog betrokken bij het bedrijf.''

Deze week opent de 33e vestiging van de winkelketen.

Meer informatie:
Dille & Kamille
www.dillekamille.nl 

Publicatiedatum: