50-jarige Living Divani gaat samenwerken

2019 markeert 50 jaar designgeest voor Living Divani, maar ook het begin van nieuwe belangrijke samenwerkingen. Stephen Burks, Studio Klass en Leonardo Talarico ontmoeten de filosofie van het merk om resultaten te presenteren die ogenschijnlijk eenvoudig zijn, maar desondanks extreme ontwerpcomplexiteit kennen.

De New Yorkse designer Stephen Burks heeft zich bezig gehouden met het merk Islands. Een familie van vrijstaande opslagruimtes die aan verschillende kanten toegankelijk zijn, dankzij de omtrek van houten latten gemonteerd met schijnbare willekeur.

Marco Maturo en Alessio Roscini, van het Milanese Studio Klass, ontwerpen de nieuwe Flap opslagtafels. De tafels, met stalen poten, beschikbaar in ronde, rechthoekige, vierkante en ovale vorm, worden gedefinieerd door een gelakte structuur aan de bovenzijde.

Leonardo Talarico is verantwoordelijk voor de nieuwe Vizio-bekerhouder. Deze bestaat als het ware uit twee lijnen, verwijzend naar een gevoel van dynamiek en tegelijkertijd onstoffelijke balans: een gebaar dat echt wordt en driedimensionaliteit krijgt door de dikte van de stalen staaf. Daarnaast is Talarico ook verantwoordelijk voor de Materica lamp, een sculptuurobject dat een vluchtige intuïtie vastlegt, het resultaat van vrije expressie. Een zeer dunne metalen buis verbindt twee bollen, de onderste van marmer en de bovenste van glas, waaruit het licht naar buiten komt.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven